Barátai látogatták meg Mészőly Kálmánt

Budafoki barátai látogatták meg nemrég a legendás Vasas focistát és szövetségi kapitányt otthonában. Szerencsére Mészőly Kálmán egyre jobb formában van és örült a váratlan vendégeknek.



A Vasas és a teljes magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája Mészöly Kálmán. Az angyalföldi klubban 279 mérkőzésen 32 gólt szerzett középső védő létére, a magyar válogatottban 61-szer szerepelt, 6 gólt szerzett.

Edzőként a magyar mellett a török válogatott szövetségi kapitánya is volt, de volt például a Fenerbache és az Altay Izmir szakvezetője is imádott klubja mellett.

Kevesen tudják róla, de Budafokon is vezette a szakmai munkát, méghozzá nem is egyszer. Eleve ott kezdte el az edzősködést 1971-ben, majd 1974 és 76 között is ő irányította a piros-feketéket a másodosztályban. 1976-ben szerezte meg az edzői diplomáját, majd az élvonalbeli Békéscsabához került.

Mészöly Kálmán az elmúlt időszakban nagyon kevésszer szerepelt a nyilvánosság előtt betegsége miatt, legutóbb az újjávarázsolt Illovszky Rudolf Stadion avatóján volt ott, akkor nagyon hosszú perceken keresztül tapsolta felállva ötezer angyalföldi fanatikus.

MÉSZÖLY MA JÓKEDVŰ VOLT, MERT A BUDAFOK ELÖLJÁRÓI SZÍVÉLYES ÉS BARÁTI LÁTOGATÁSSAL LEPTÉK MEG A KÖZELGŐ ÜNNEPEK ALKALMÁBÓL, ILLETVE AZÉRT IS, MERT TISZTELIK ÉLETÚTJÁT, AZT AMIT A MAGYAR FOCIÉRT ÉS A BUDAFOKÉRT TETT.

-írták a közösségi oldalukra Mészőly vendégei.

Jakab János tiszteletbeli elnök, Vízi Sándor ügyvezető elnök és az ország egyik legjobb, de mindenképpen talán leglegendásabb masszőre, Tóth Kálmán járt a Szőke Sziklánál, aki nagyon örült a régi és kiváló barátainak.

Legfontosabb, hogy a találkozó jó hangulatban telt el, és az is, hogy a budafokiak tényleg örömteli perceket okoztak a legendának.

estiujsag.hu
Close Menu