Kiállították a Puskás-díjat a zürichi FIFA Múzeumban

Alapításának tizedik évfordulója alkalmából kiállították a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) zürichi múzeumában a legszebb gólért járó Puskás-díjat.

   

Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete közösségi oldalán számolt be róla, hogy a futballkaput és benne labdát formázó elismerés január végéig biztosan látható lesz a múzeumban. A legendás Aranycsapat kapitányáról elnevezett díjat 2009 óta minden évben odaítélik, ennek során az esztétikai élmény mellett a gól fontossága is szempont. Először a portugál Cristiano Ronaldo vehette át a trófeát - akkor Puskás Ferenc özvegyétől -, majd az idén 11. alkalommal odaítélt elismerést első magyarként Zsóri Dániel érdemelte ki. A trófea melletti érintőképernyőn minden eddigi győztes találat megtekinthető.
   
Szöllősi György jelezte: a felcsúti Puskás Intézet jóvoltából már 2015 óta Zürichben kiállított tárgyak közül az ideiglenes kiállításon látható még a Puskás által megőrzött német csapatkapitányi zászló az 1954-es világbajnokság csoportmérkőzéséről, valamint "Francisco Puskas" 1962-es világbajnoki akkreditációs kártyája is.

MTI
Close Menu