Mourinho első igazolása Gedson Fernandes a Benficától

A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy 18 hónapra kölcsönvette Gedson Fernandest a Benficától.



A Sky Sports információi szerint a Benfica a West Hammel és a Tottenhammel is megegyezett Gedson Fernandes kölcsönadásáról (sőt, sokáig a Chelsea is képben volt), ám a játékos a Spurst választotta, ahol együtt dolgozhat honfitársával, José Mourinhóval.

A portugál klub 130 millió eurós kivásárlási árat foglalt a 21 éves középpályás szerződésébe, de belátta, hogy ennyiért nem fogja tudni értékesíteni, ezért a kölcsönadás mellett döntött.

A Sky Sports és a BBC szerint, a Tottenham fizet a kölcsönvételért, majd 2021 nyarán opciós joggal végleg kivásárolhatja szerződéséből Gedson Fernandest – aki egyébként konfliktusba keveredett Bruno Lagével, a Benfica vezetőedzőjével – 50 millió euróért.

Gedson Fernandes a Benfica saját nevelésű futballistája, a 2018-2019-es idényben mutatkozott be az első csapatban. Az elmúlt másfél évben 53 tétmérkőzésen lépett pályára a Benficában, ahol három gólt szerzett. A portugál korosztályos válogatottakat is végigjárta, a felnőttválogatottban pedig kétszer lépett pályára eddig.

A 21 éves játékos a középpálya közepén érzi otthonosan magát, védekezőként és támadóként is bevethető. A Benficánál az elmúlt idényben robbant be remek szereléseivel és technikás játékával, ugyanakkor fizikálisan van némi lemaradása a Premier League-hez képest. A jelenlegi idényben viszont mindössze két bajnokin volt kezdő a portugál csapatban.

A Tottenhamnek szüksége van a középpálya megerősítésére, hiszen Moussa Sissoko térdműtét miatt három hónapra kidőlt.

fociclub.hu
Close Menu