A kiesés ellen harcoló vetett véget a Liverpool hihetetlen sorozatának


Bombameglepetést hozott az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati utolsó mérkőzése: a kiesés ellen küzdő Watford 3-0-ra legyőzte a toronymagasan listavezető, Bajnokok Ligája-címvédő FC Liverpoolt, s ezzel megállította a vendégek menetelését.

Ezzel együtt az éllovas továbbra is nagyon kedvező helyzetben van, hogy 1990 után ismét bajnok legyen.

A szintén a kiesés ellen küzdő Bournemouth is meglepetést okozott azzal, hogy hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Chelsea-vel. A vendégek mindkét gólját a spanyol Marcos Alonso szerezte, az elsővel vezetést szerzett csapatának, a másodikkal pedig egyenlített.

A szünetben még 0-0 volt az állás, a második félidőben azonban a hazai gárda meglepte a sokat hibázó Vörösöket.

A Liverpool a csúcsbeállítást jelentő, sorozatban aratott 18 győzelem után kapott ki ismét a Premier League-ben, egyben a mostani szezonban először maradt alul. Jürgen Klopp vezetőedző együttesének 44 mérkőzéses veretlenségi szériája szakadt most meg a bajnokságban.

A Newcastle-Burnley meccsen nem született gól, így a hazaiak öt forduló óta nyeretlenek, míg a vendégek sorozatban hatodszor veretlenül hagyták el a pályát.

Az ugyancsak a kiesés elől menekülő West Ham megszakította január elseje óta tartó nyeretlenségi szériáját, miután 3-1-re legyőzte a Southamptont.

A Crystal Palace egygólos győzelmet aratott a Brighton vendégeként, a hazaiak újabb vereségükkel immár nyolc kör óta nyeretlenek a Premier League-ben.

Premier League, 28. forduló:
Watford-FC Liverpool 3-0 (0-0)
Bournemouth-Chelsea 2-2 (0-1)
Newcastle United-Burnley 0-0
West Ham United-Southampton 3-1 (2-1)
Brighton-Crystal Palace 0-1 (0-0)

pénteken játszották:
Norwich City-Leicester City 1-0 (0-0)

vasárnap:
Everton-Manchester United 15.00
Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 15.00

Az Aston Villa-Sheffield United és a Manchester City-Arsenal mérkőzéseket a vasárnapi Ligakupa-döntő miatt elhalasztották.


TABELLA
M4Sport.hu
Close Menu