Rebrov: Félévente egy vereség bőven benne van a paklibanA Ferencváros a múlt hétvégén nagy pofonba szaladt bele a Mezőkövesd otthonában. A sima 3-0-s vereség előtt legutóbb 2019. augusztus 25-én kapott ki a bajnokságban az FTC, az arány akkor is meglepő volt, a Puskás Akadémia verte 4-1-re. A hétvégén a Debrecent fogadja az FTC, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti szombaton 19:30-kor.

Talán jókor jött a fővárosi zöld-fehérek számára a figyelmeztető matyóföldi fiaskó. A bajnokság kétharmadánál tartunk, az FTC előnye a tabella élén 3 pontos a MOL Fehérvárral szemben, két mérkőzéssel kevesebbet is játszott, így a vesztett pontok tekintetében lényegesen jobban áll, de nem engedheti meg magának, hogy hátradőljön.

Sigér Dávidban a Fradi középpályásában maradt is némi hiányérzet a múlt szombati vereség után.

„A legnagyobb hiányérzetem, amit a mérkőzés után az edzőnk is elmondott, hogy a párharcokat nem nyertük meg. Azon a mérkőzésen mintha a Mezőkövesd jobban akarta volna a győzelmet. Ezt mi megfejeltük olyan egyéni hibákkal, ami szerencsére nem jellemző a csapatra. Most azt kell megmutatni a DVSC ellen, hogy ebből a pofonból mi hogy állunk fel” – emlékezett vissza Sigér a kellemetlen vereségre.

A Ferencváros ukrán vezetőedzője, Szerhij Rebrov nyilván nem örül a vereségnek, de nem is tulajdonít neki nagyobb jelentőséget.

„A mérkőzés után beszélgettem a játékosokkal és kielemeztük az egész találkozót. Több problémánk volt, amin próbálunk javítani az edzéseken. Korábban már többször említettem, hogy félévente egy vereség bőven benne van a pakliban, nem tragédia. Természetesen foglalkoztunk ezzel a szituációval, de tovább kell lépnünk. A játékosoknak még löketet is adott ez a vereség” – mondta Rebrov a mezőkövesdi vereségről.

„Hozzáállásban és agresszivitásban kell valami olyat mutatnunk, ami eddig is jellemző volt ránk, ha lehet, még egy lapáttal rá is kell tennünk, hogy biztos megnyerjük a párharcokat, ezáltal a mérkőzést is” – vetítette előre a Debrecen elleni bajnoki elé Sigér.

A Debrecen két vereséget követően utazik a Groupama Arénába, így közel sincs jó formában a hajdúsági együttes, ennek ellenére Rebrov óvatosságra int, függetlenül attól, hogy a Ferencváros legutóbb valósággal kiütötte a Lokit.

„Egy harcos, kemény mérkőzésre számítok a Debrecen ellen, mint általában a Groupama Arénában vívott mérkőzéseken. Keményen dolgozunk, hogy ezt a meccset is megnyerjük, viszont ott áll még mellettünk a hazai pálya előnye, ami magabiztosságot ad a csapatnak. Az előző, 6-1-re megnyert mérkőzést el kell felejtenünk, nem szabad abból kiindulni. Azóta sok minden változott, például más edző ült a DVSC kispadján, ahogyan a keretük is megváltozott. Ezzel ne szabad foglalkoznunk, saját magunkra kell koncentrálnunk és arra, hogy maximálisan felkészüljünk” – tekintett a Debrecen elleni mérkőzés elé az FTC 45 éves mestere.M4Sport.hu 
Close Menu