Egy meccsen dőlhetnek el a párharcok az idei BL-ben és az EL-ben - sajtóhír



Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) állítólag azt fontolgatja, változtat a Bajnokok Ligája és az Európa Liga idei szezonjának lebonyolításán, hogy a koronavírus-járvány ellenére az eredeti időpontban rendezhessék a döntőket.

Az európai szövetség pénteken hozta nyilvánosságra, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel jövő héten nem rendeznek meccseket az UEFA égisze alá tartozó sorozatokban.

A döntés értelmében elmaradnak a Bajnokok Ligája (Juventus–Lyon, Manchester City–Real, Bayern–Chelsea, Barcelona–Napoli) és az Európa Liga nyolcaddöntőinek visszavágói. Az As angol lapinformációkra hivatkozva azonban azt írja, az UEFA továbbra is eltökélt, hogy a két kupasorozat döntőjét az eredeti időpontban, azaz május végén rendezzék, hogy a klubszezon ne legyen befolyással az Európa-bajnokságra.

A spanyol sportlap szerint az UEFA a csúszás ellenére úgy tartaná az ütemtervet, hogy a megszokott oda-visszavágós párharcok helyett ebben a szezonban egy meccsen dőlne el a továbbjutás a BL-ben és az EL-ben.

Az persze nagy kérdés, hogy hol rendeznék az adott párharc mérkőzését. Az egyik megoldás a semleges pálya lehet, a másik pedig az, hogy sorsolás dönt, melyik csapat játszhat hazai pályán (bár valószínűleg így is zárt kapuk mögött kellene megrendezni a találkozót).

Mindez persze egy célt szolgálna: hogy az EURO 2020 az eredeti terveknek megfelelően június 12-én elrajtolhasson. Ha azonban halasztják az Eb-t, az UEFA-nak is jóval nagyobb mozgástere lenne a két kupasorozat befejezésére.

A Bajnokok Ligája-döntőt eredetileg május 30-án Isztambulban, az EL-finálét három nappal korábban, Gdanskban rendeznék.

m4sport
Close Menu