Marco Rossi a helyszínen tekintette meg Bulgária vereségét


Marco Rossi a helyszínen tekintette meg szerdán, amint a magyar válogatott pótselejtezős ellenfele, Bulgária 1-0-s vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen. A szövetségi kapitány az MLSZ honlapján röviden megosztotta tapasztalatait.
Szófiából 1-0-s győzelemmel távozott Fehéroroszország, ám mivel az UEFA naptárán kívül rendezték, nem a legerősebb összetételben játszották a csapatok.


„Mivel nem hivatalos játéknapon volt a mérkőzés, így mindössze két játékos lépett pályára a bolgár nemzeti együttes megszokottnak mondható kezdőcsapatából – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Ennek megfelelően a mi mérkőzésünkre várható kezdőcsapatból ezúttal sok játékost nem tudtunk megfigyelni. Ugyanakkor az eddig megszokott rendszerben, 4–2–3–1-ben játszottak, így taktikai szempontból azt láttuk tőlük, amit a korábbi mérkőzéseiken is, vagyis Georgi Dermendzhiev szövetségi kapitány nem kísérletezett ezúttal sem új taktikai elemekkel.”


Az olasz szakember az eredmény ellenére nehéz mérkőzést vár.

Rossi előreláthatólag március 16-án hirdeti ki a keretét. A pótselejtező első mérkőzésére március 26-án kerül sor. Amennyiben Szófiában kiharcolja továbbjutást a magyar válogatott, akkor március 31-én a Puskás Arénában Izland vagy Románia ellen játszik az Európa-bajnoki részvételért. Kijutás esetén Budapesten Portugáliával és Franciaországgal, Münchenben Németországgal találkozna az F csoportban.



M4Sport.hu
Close Menu