MLSZ - Az Újpest 500 ezer, a Honvéd 300 ezer forintos büntetést kapott

Az Újpestre 500 ezer, a Budapest Honvédra 300 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.


 

Az mlsz.hu keddi híre szerint a két klubnak az egymás elleni, szombati bajnoki mérkőzésén - amelyet a házigazda újpestiek 1-0-ra nyertek - szurkolóik részéről történt rendzavarások (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) miatt kell bűnhődnie. Az újpestieket ezen túl szurkolóik rasszista megnyilvánulása ("huhogás") miatt is vétkesnek találták.
   
A kispestiek múlt pénteken egymillió forintos büntetést kaptak, amiért a Magyar Kupa - szerdán a Mezőkövesddel szemben 2-1-re megnyert - döntőjében súlyosan megsértették a sportzónára vonatkozó szabályzatot.
   
A fegyelmi bizottság keddi határozatában két, soron következő bajnoki mérkőzésre vonatkozóan eltiltotta a sportszakemberi tevékenységtől Szűcs Lajost. A már biztos kieső kaposváriak háromszoros válogatott, játékosként magyar és német bajnok kapusedzőjét pénteken, a Debrecen elleni idegenbeli bajnokin állította ki Farkas Ádám játékvezető.

MTI
Close Menu