NB 1: A statisztikák is Fradi-fölényt mutatnak

A zöld-fehérek magabiztosan nyerték az OTP Bank Liga 2019-2020-as idényét, emellett a csapatszintű és az egyéni statisztikákban is kitűntek a mezőnyből.


forrás:Groupamaarena.com

A Ferencváros nemcsak a legtöbb pontot gyűjtötte, hanem a legtöbb szerzett gól (58, meccsenként 1,76) és a legkevesebb kapott gól (24, meccsenként 0,72) is bizonyítja, hogy teljesen jogosan védte meg bajnoki címét. A zöld-fehérekhez fűződött a bajnokság legtöbb szöglete (meccsenkénti átlag: 7), valamint a legtöbb pontos passz is (meccsenkénti átlag: 486).

Az ezüstérmes Fehérvár FC dicsekedhet a bajnokság során a legtöbb kidolgozott helyzettel (meccsenként 7), a legtöbb pontos kulcspasszal (meccsenkénti átlag: 9), valamint a DVTK-val holtversenyben a legtöbb sikeres csellel (meccsenkénti átlag: 17) is. A bronzérmes Puskás Akadémia a kapura tartó lövések terén nyújtott kiemelkedőt (meccsenkénti átlag: 6), míg a megnyert párharcokban az Újpest és a Kisvárda zárta a legjobb eredménnyel az idényt (meccsenként átlag: 86-86)

forrás:mezokovesdzsory.hu

Ami a játékosokat illeti: az összteljesítményről képet adó komplex mutató alapján (InStat-index) a ferencvárosi Eldar Civic lett a bajnokság legjobbja, megelőzve a felcsúti Josip Knezevicet, a Ferencváros két támadóját, Olekszandr Zubkovot és Isaelt, valamint a legjobb összteljesítményt nyújtó magyar mezőnyjátékost, a mezőkövesdi Cseri Tamást.

A kialakított helyzetek számát tekintve a teljes idényt az NB I-ben töltő játékosok közül a fehérvári Armin Hodzic érte el a legjobb mutatót (meccsenként 1,26), megelőzve a mezőkövesdi Budu Zivzivadzét (meccsenként 1,22).

A legtöbb párharcot a Kaposvár csatára Ádám Martin nyerte meg (meccsenkénti átlagban 14-et, ezek közül meccsenként 9 légipárbaj volt). A legjobban cselező labdarúgók a fehérvári Hafid Lyes Houri (meccsenkénti átlagban 3,6), a kispesti Ugrai Roland (átlagban 3,5), illetve a fehérvári Kovács István (átlagban 3,3) voltak, őket Cseri Tamás (3,1) és a diósgyőri Florent Hasani (3,1) követték. A legtöbb pontos beadást az újpesti Branko Pauljevic jegyezte (meccsenként 1,35).

Az InStat mutatói szerint NB I legjobb kapusa a meccsei közel 60 százalékán gólt sem kapó Dibusz Dénes volt, megelőzve a debreceni Tomas Kosickyt és a fehérvári Kovácsik Ádámot.
Mlsz.hu
Close Menu