Szabadon engedték Ronaldinhót

Több mint öt hónap után a paraguayi hatóságok szabadon engedték a korábbi aranylabdás világklasszis Ronaldinhót és testvérét.Ronaldinho és Roberto de Assis Moreira (aki egyben üzleti tanácsadója is) márciusban repültek Paraguayba, ahol azonban a hatóságok lekapcsolták őket, mert hamis útlevelekkel próbáltak belépni az országba. A két férfi egy hónapot töltött börtönben, majd óvadék ellenében házi őrizetbe kerültek egy asuncióni luxusszállodába.

A BBC információi szerint a testvérpárt helyi idő szerint hétfő este a bíróság szabadlábra helyezte, viszont mintegy 200 000 dolláros kártérítésre is kötelezte.

Az elővigyázatosságból elrendelt letartóztatást megszüntetjük, a paraguayi igazságszolgáltatásnak nincs oka további szankciókat eszközölnie


- mondta ki az ítéletet Gustavo Amarilla bíró.

Ronaldinho a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő kampányát ment népszerűsíteni Paraguayba, amikor lebukott az útlevelével. Az ügyészség szerint nem volt tudomása arról, hogy az okirata hamis, az viszont nem segített rajta, hogy fivére nem vállalta a felelősséget és ártatlannak vallotta magát.

A 2005-ös aranylabdás világbajnok játékos a 40. születésnapját is a paraguayi fegyházban "ünnepelte". - írta az origo.hu
Close Menu