El-selejtező - Hiába vezetett, kiesett a Fehérvár

 A Standard Liege hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég MOL Fehérvárt csütörtökön a labdarúgó Európa-liga utolsó, negyedik selejtezőkörében, így a belga csapat jutott főtáblára, a magyar pedig kiesett.A magyar válogatott Nikolics ugyan a tizedik percben vezetést szerzett a Fehérvárnak, azonban a második félidő elején a Standard Liege egyenlített, majd szűk negyedórával a vége előtt büntetőből fordított, végül egy újabb 11-essel bebiztosította sikerét.

    

A csoportkör sorsolását pénteken 13 órától tartják, a Fehérvár búcsújával nem lesz magyar csapat érdekelt.


    Európa-liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló:

Standard Liege (belga)-MOL Fehérvár FC 3-1 (0-1)

------------------------------------------------

Liege, zárt kapuk mögött, v.: Collum William (skót)

    gólszerzők: Gavory (51.), Amallah (77., 85., mindkettőt 11-esből), illetve Nikolics (10.)

    sárga lap: Muleka (22.), Laifisz (30.), illetve Hangya (70.), Musliu (77.), Stopira (85.), Nego (93.)


    Standard Liege:

    ---------------

Bodart - Fai, Vanheusden, Laifisz (Dussenne, 59.), Gavory - Bokadi (Balikwisha, a szünetben) - Raskin, Amallah, Cimirot - Carcela (Shamir, 82.), Muleka


    MOL Fehérvár FC:

    ----------------

Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nego, Houri (Hodzic, 88.), Nikolov, Hangya - Nikolics (Zivzivadve, 65.), Petrjak (Bamgboye, 63.)


Egyáltalán nem kezdte alárendelt szerepben a mérkőzést az esélytelenebbnek tartott Fehérvár, sőt, első gyors ellentámadásából Nikolics betalált, így tíz perc elteltével előnybe került. 


Bár a belgák hamar egyenlíthettek volna, de a helyzetet kihagyták, összességében pedig továbbra sem játszottak fölényben, ráadásul a magyar ezüstérmes kontrái is veszélyesek voltak. 


Egy ilyen akció végén Petrjak akár meg is duplázhatta volna a Fehérvár előnyét, azonban a visszaérő védő blokkolni tudott. 


A fehérvári védelem már-már megszokott stabilitásáról mindent elárul, hogy a Standard Liege csak egyszer találta el Kovácsik kapuját.

    

A folytatásban viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a hazai együttes, melynek eredményeként hamar egyenlíteni tudott egy távoli lövéssel, a Fehérvár 358 perc után kapott gólt a sorozatban. 


A Standard továbbra is többet birtokolta a labdát, volt is néhány lehetősége, azonban fordítani nem tudott. 


Márton Gábor vezetőedző a játékrész derekán két cserével próbálta felfrissíteni a csapatát, amely ezt követően sem tudta megtartani a labdát, de a Standard mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. 


A belga gárda végül Musliu lerántása után büntetőből fordított, a Fehérvár pedig az utolsó bő tíz percben már nem tudott újítani, ráadásul a Standard egy újabb 11-essel végleg bebiztosította a 48 csapatos csoportkörbe jutását.


MTI

Close Menu