A Fehérvár lesz az Újpest ellenfele a döntőben

A MOL Fehérvár FC hátrányból fordítva 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa csütörtöki elődöntőjében.    

Szabics Imre vezetőedző együttese története során harmadszor hódíthatja el a trófeát, amelyért május 3-án a Puskás Arénában küzd meg a tízszeres kupagyőztes Újpesttel.


    MOL Magyar Kupa, elődöntő:


MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)


Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Farkas

    gól: Schön (14.), illetve Bolla (38.), Nikolics (52.)

    sárga lap: Dimitrov (46.), Schön (70.), Cseke (72.), Varga R. (85.), illetve Bamgboye (74.), Rus (81.), Fiola (87.)


    MTK Budapest:

 

Somodi - Alho (Kata, 74.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera (Balázs B., a szünetben) - Cseke (Kanta, 87.), Mezei (Dimitrov, 33.), Palincsár (Miovski, 74.) - Varga R., Prosser D., Schön


    MOL Fehérvár FC:


Kovács D. - Bolla B., Musliu, Rus (Houri, 86.), Stopira - Bamgboye, Nego, Pinto (Fiola, 71.), Petrjak - Nikolics, Zivzivadze (Dárdai, 86.)


    

A mérkőzés elején a fővárosiak akarata érvényesült, több szép támadást is vezettek, egy ilyen végén szűk negyedóra után előnybe is kerültek. A gól nem változtatott a játék képén, az MTK volt veszélyesebb, a vendégeknek mégis sikerült egyenlíteniük.

    

A második játékrész fehérvári góllal indult. Innentől nyílt sisakos küzdelem alakult ki: az MTK nagy erőket mozgósítva támadott az egyenlítésért, de egyre több pontatlanság csúszott a játékába, a Fehérvár gyors ellenakciói pedig még veszélyesebbek voltak. Bár az iram nem csökkent, újabb találat azért nem született, mert a színvonal valamelyest visszaesett. Hiába voltak ígéretes támadások mindkét oldalon, vagy a passzokba, vagy a lövésekbe csúszott hiba, így a hatékonyabban futballozó Fehérvár jutott a döntőbe.


    Szerdán játszották:

Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0)


MTI

Close Menu