Jelentősen csökkent Gerard Piqué fizetése Barcelonában

Jelentősen csökkent a világ- és Európa-bajnok középhátvéd, Gerard Piqué fizetése az FC Barcelona labdarúgóklubnál.


 


  


A katalánok szombati közleménye szerint Sergio Busquets és Jordi Alba esetében is azon dolgoznak, hogy bérüket "a klub jelenlegi helyzetéhez igazítsák", és mindkét játékos hajlandó teljes mértékben együttműködni.

    

A fizetéscsökkentésre a La Liga szigorú pénzügyi szabályai miatt van szükség. Memphis Depayt, Eric Garciát és Rey Manajt például csak akkor tudták regisztrálni az első csapat tagjaként a Ligánál, amikor megegyeztek Piquével.

    

Az FC Barcelona az idén nyáron eladta Jean-Clair Todibót 8 millió euróért az OGC Nice-nek, Junior Firpót 15 millióért a Leeds Unitednek, Francisco Trincaót 6 millióért kölcsönadták a Wolverhampton Wanderersnek, Carles Alenát 5 millióért a Getafénak, Konrad De la Fuentét pedig 3,5 millióért az Olympique Marseille-nek. Ezenkívül szerződést bontottak Matheus Fernandessel, Lionel Messi megállapodását pedig - ugyancsak a La Liga pénzügyi szabályai miatt - nem tudták meghosszabbítani.

    

Mivel a klub tovább akarja csökkenteni a bérekre fordított kiadásait, keresi a lehetőséget Samuel Umtiti, Miralem Pjanic és Philippe Coutinho eladására vagy kölcsönadására.


MTI

Close Menu