Hazai pályán Bulgária ellen kezd a magyar válogatott

Az európai szövetség elkészítette a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének menetrendjét, mely szerint a magyar válogatott 2023. március 27-én hazai pályán, Bulgária ellen kezdi és november 19-én szintén hazai környezetben Montenegró ellen zárja a sorozatot.


 


  


A magyar szövetség (MLSZ) vasárnap este honlapján közölte Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának menetrendjét. A vasárnap déli sorsoláson az első kalapból húzott csapat tavasszal csupán egy találkozón lép pályára, majd júniusban Montenegróban szerepel és Litvániát fogadja. A legnagyobb riválisnak számító, világbajnoki résztvevő szerb együttessel szeptember 7-én és október 14-én csap össze, előbb idegenben.

    

A selejtezőben tíz csoportban zajlanak majd a küzdelmek, s azok mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos kontinensviadalra. 


A maradék három helyért 12 csapat küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön, melyben - a Nemzetek Ligájában kivívott nyolcadik helynek köszönhetően - szinte biztosan szerepelhetne a magyar válogatott, amennyiben nem jár sikerrel a hagyományos selejtezőkön. 


Az A, B és C divízió "pótvizsgára szoruló" csapatainak ugyanis egyaránt négy-négy hely jár. 


Ez azt jelenti, hogy a magyarok sikertelen selejtezősorozat esetén csak akkor nem javíthatnak a pótselejtezőn, ha a Nemzetek Ligájában előtte végző hét együttesből - a holland, a horvát, a spanyol, az olasz, a dán, a portugál és a belga - legalább négy lemaradna az Eb-részvételt jelentő első két helyről a saját selejtezőcsoportjában.

    

A németországi Eb-t 2024-ben június 14. és július 14. között rendezik.

 

A magyar válogatott Eb-selejtezős programja:


    Március 27.:

Magyarország-Bulgária 20.45

    Június 17.:

Montenegró-Magyarország 18.00

    Június 20.:

Magyarország-Litvánia 20.45

    Szeptember 7.:

Szerbia-Magyarország 20.45

    Október 14.:

Magyarország-Szerbia 20.45

    Október 17.:

Litvánia-Magyarország 20.45

    November 16.:

Bulgária-Magyarország 20.45

    November 19.:

Magyarország-Montenegró 15.00


MTI

Close Menu