A Ferencvárosnak az emberhátrány sem volt akadály

A címvédő Ferencváros úgy győzte le 1-0-ra a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap, hogy a hetedik perctől emberhátrányban játszott.


Szerhij Rebrov ezúttal visszafogottan rotált: a csütörtökön az Európa-ligában főtáblára jutott házigazdák alapcsapatából több játékost hagyott meg a kezdőben, mint a korábbi bajnoki találkozókon.
 
A mérkőzés elején emberhátrányba került a Ferencváros: Zubkov kapufáját követően Isael ment a labdáért, de durván beletalpalt Vági combjába, akit azonnal le kellett cserélni. A létszámkülönbség ellenére a házigazdák támadhattak, mert a diósgyőriek visszazártak a térfelükre, és emberelőnyben sem támadtak. A hazaiak viszont mezőnyfölényük ellenére sem tudták veszélyeztetni a DVTK kapuját, ráadásul Bőle révén a 25. percben büntetőt hibáztak. A 37. percben aztán mégis összejött a hazaiaknak a vezetés: Civic kapu elé lőtt passzát Szignyevics vetődve spiccelte a Danilovic kapujába.
 
A második félidő alacsony színvonalú és gyenge iramú játékot hozott, kevés helyzettel. A Ferencváros jobbára megelégedett a mezőnyfölénnyel és azzal, ha a hazai játékosoknál volt a labda. A DVTK pedig továbbra is biztonsági játékra törekedett, csak a hajrában próbálkozott meg az egyenlítéssel, három helyzetéből azonban nem született gól.
 
A népligetiek pályaválasztóként immár 39 találkozó óta nem kaptak ki a bajnokságban, és sorozatban 13. bajnokijukat nyerték meg otthon. A Diósgyőr győzelemmel kezdte ugyan a bajnokságot, de ez már sorozatban a negyedik veresége volt. A miskolciak vendégként február 9-e óta mindössze két pontot szereztek.

forrás:
Close Menu