Minden idők legbrutálisabb futball sérülései

12. Marcin Wasilewski


















Marcin Wasilewski 2009 augusztusában egy Belga bajnoki mérközésen kettős lábtörést szenvedett.
Alex Witsel a Standard Liege középpályása a mérkőzés 25. percében okozta a hátvéd sérülését.

Witselt azonnali piros lappal és nyolc mérkőzéses eltiltással sújtották, míg az Anderlecht védője 9 hónapos kihagyásra kényszerült sípcsont és combcsont nyílt törése miatt.




11. Neil Taylor


A Walesi Neil Taylornak 2012 szeptemberében egy Sunderland elleni bajnokin boka szalagszakadást szenvedett.
A sérülést Craig Gardner a Sunderland középpályása okozta amikor leütközte , majd esés közben Taylor bokájára esett




10. Henrik Larsson














Henrik Larsson a Lyon - Celtic mérkőzésen szenvedett a bal lábán kettős lábtörést.
Ez a sérülés veszélybe sodorta a gólzsák karrierjét, azonban nyolc hónap lábadozás után újra pályára léphetett és a Celtic legeredményesebb támadója lett a maga 242 góljával.




9. Alan Smith














A Liverpool és a Manchester United FA Kupa összecsapásán Alan Smith lába eltört és kifordult a bokája miközben megpróbálta megakadályozni John Arne Riise kapura lövését .
Smith-t másnap megműtötték és hét hónapot volt kénytelen kihagyni.
Visszatérése jóra sikeredett, ugyanis gólt lőtt az Old Traffordon hazai pályán a Bajnokok Ligájában




8. Kieron Dyer















Kieron Dyer a West Ham középpályásának pályafutását sok sérülés sújtotta, de a legbrutálisabb sérülését a Ligakupában Joe Jacobson ellen szenvedte el, amikor is hátulról kapott egy rúgást amitől lábszára kettétört. és kénytelen volt kihagyni az egész 2007-2008-as szezont.




7. Francesco Totti













Totti 2006 februárjában egy Empoli elleni mérkőzésen sérült meg, miután az ellenfél játékosa Richard Vanigli hátulról rácsúszott.
A római csapatkapitány bokájában megrepedt egy csont, ráadásul szalagok is szakadtak,
Az összecsapás után azonnal kórházba szállították, ahol a röntgenfelvételek megerősítették a lábtörés gyanúját, majd a játékos műtéten is átesett.




6. Luc Nilis

























2000-ben a 33 éves belga Nilis nagyon bonyolult térd sérülést szenvedett, amely kettős törést tartalmazott. A térd a legveszélyesebb testrész a sportolók számára. Nem tudott többé visszatérni a pályára, ezért be kellett jelentenie pályafutásának befejezését, hiába volt akkoriban Európa egyik leggólerősebb támadója.



5. Djibril Cisse

















Djibril Cisse 2006 Júniusában a Francia válogatottal Kína ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Németországi világbajnokság előtt.

Cissé ellenfelével a labdáért küzdött, amikor a két játékosnak “összeakadt” a lába, majd az akkor 24 éves Liverpool-csatár fájdalmas arccal huppant a gyepre. Azonnal le kellett cserélni.

Szárkapocs-csonttörés gyanújával kórházba szállították és azonnal meg is műtötték, lemaradt a világbajnokságról és felépülése következő év Januárjáig elhúzódott.



4. Eduardo Da Silva
















A futballista a Birmingham City - Arsenal angol bajnoki 3. percében szörnyű bokasérülést szenvedett Martin Taylor durva belépője után.

Eduardót az amputálástól csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A lábat azonnal vissza kellett helyezni, nyílt síp és szárkapocscsont töréssel és bokaficammal került a birminghami Selly Oak Kórházba, ahol azonnal megműtötték.



3. Alf-Inge Haaland


Roy Keane a 2001-ben megrendezett Manchester United - Manchester City mérkőzésen gyakorlatilag véget vetett Alf-Inge Halland pályafutásának, amikor térden talpalta.

A Norvégnak minden szalag elszakadt a térdében. Haaland később még négyszer csereként beállt a Citybe, de magas szinten soha többé nem futballozhatott.



2. Patrick Battiston















Aki látta, nem felejti el a pillanatot, amikor Harald Schumacher a csereként beállt Patrick Battiston felé indul. A francia támadó elpöckölte a tizenhatos vonaláig kifutó kapus mellett a labdát, de utolérni már nem tudta, mert Schumacher lendületből letarolta.

Battiston elveszítette az eszméletét és két fogát, az egyértelmű kiállítás azonban elmaradt: miközben az eszméletlen francia játékost hordágyon vitték le a pályáról, Schumacher már a kirúgáshoz készülődött.



1. David Busst

























David Busstnak nemcsak a lába, hanem a pályafutása is kettétört 1996. április 8-án, a Manchester United–Coventry City mérkőzés 3. percében.
A vendégek 28 éves védője csapata szögleténél előrement a United kapuja elé, majd a lecsorgó labdára rástartolt. Vesztére, mert két hazai játékos, Brian McClair és Denis Irwin szendvicsébe került, jobb lábán kettős nyílt törést szenvedett.

Az esetet közelről látta Peter Schmeichel, az MU dán kapusa, aki állítólag elhányta magát a pályán a sokkoló látványtól. Több, mint 10 percig tartott, mire a vértől megtisztították – vízzel és homokkal – a kapu előtti gyeprészt, és újrakezdhették a játékot.

Busst még hét hónapig a Coventry keretének tagja maradt, de profi karrierjét nem tudta folytatni. Nem a sípcsont- és szárkapocscsonttörés miatt, hanem azért, mert a kórházi kezelés során bakteriális fertőzés támadta meg, amely elpusztította az izmok nagy részét a vádlija környékén. A jobb lábát azóta 26-szor műtötték meg, most így néz ki a lába:
























nemzetifoci.hu
Close Menu