A szezon végén távozhat Mertens a Napoli csapatától

Hazájába térhet vissza a veterán játékos.Dries Mertens hét év után elhagyhatja a Napoli csapatát, miután a szezon végén lejár az aktuális szerződése.

A Corriere dello Sport információi szerint amennyiben valamilyen hatalmas fordulat nem történik, az akkor már 33. életévébe lépő támadó kontraktusát  nem fogja megújítani a dél-olasz csapat, így szabadon távozhat.

A 2013-ban a PSV Eindhoventől szerződtetett belga válogatott támadó az elmúlt években meghatározó alakja volt a Napolinak, összesen 281 meccsen eddig 110 gólt szerzett.

A veterán játékos azonban már nem számít feltétel nélkül alapembernek Carlo Ancelotti együttesében. Igaz, ebben a szezonban eddig mindkét bajnokin kezdett, az előző idényben csak 23 alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, és 12 alkalommal állt be csereként. A klasszisát azonban jelzi, hogy így is lőtt 16 gólt, valamint adott 11 gólpasszt.

Mertens opciói között lehet az Egyesült Államokba vagy Kínába való szerződés, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy visszatér hazájába, ahol a Vincent Kompany által vezetett Anderlecht érdeklődik iránta.


Forrás: Goal.com
Close Menu