A Szlovákoknak mégsem lesz zárt kapus a Wales elleni meccsük

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elfogadta a szlovákok fellebbezését a szeptember 9-én a Groupama Arénában Magyarország ellen 2–1-re megnyert Eb-selejtezőn a vendégszurkolók által tanúsított rasszista, kirekesztő viselkedés miatt kiosztott büntetés ellen, aminek eredményeképpen eltörölte az eredetileg kiosztott zárt kapus büntetést, a pénzbírságot csökkentette, s az elkövetett vétséget is módosította.



Az európai szövetség honlapján csütörtökön röviddel délután negyed kettő után már az jelent meg, hogy az UEFA elfogadta a szlovákok fellebbezését, s szinte teljesen megváltoztatta a büntetést.

Egyrészt magát a szabálysértést is a sokkal enyhébb büntetési kategóriába eső „provokatív politikai üzenet” kategóriába sorolták a „rasszista, kirekesztő megnyilvánulás” kategóriából, másrészt, eltörölték a zárt kapus mérkőzésről szóló büntetést, s a korábbi 20 ezer eurós pénzbírságot 15 ezerre csökkentették.

Mint az köztudott a mérkőzés miatt, a magyar szövetséget is megbüntette az UEFA, a szlovákokhoz hasonlóan rasszista, kirekesztő szurkolói megnyilvánulások miatt az MLSZ is zárt kapus mérkőzést és 67 125 euró pénzbírságot kapott. Ahogy a szlovák szövetség, úgy a magyar is fellebbezett, ám az MLSZ fellebbezésének sorsáról egyelőre nem érkezett hír.

A szlovákok fellebbezéséről egyébként a brit sajtó is beszámolt, miután a Walesi Labdarúgó-szövetség csalódottságát fejezte ki az UEFA hét elején kiadott eredeti döntése miatt, amely értelmében több mint 2000 walesi drukker bűnhődött volna olyasvalami miatt, amihez semmi köze sincs.

Ráadásul két nappal ezelőtt egy az UEFA meg nem nevezett képviselője még arról tájékoztatta a nagyszombati mérkőzésre jegyet váltó 2137 walesi drukker kártalanításáról érdeklődő SkySports munkatársát, hogy nem érkezett hivatalos fellebbezés a szlovák szövetség részéről a nemzetközihez.



Forrás: Nemzetisport.hu
Close Menu