Ezért játszott szürke mezben a Fradi Barcelonában

A Ferencváros futballcsapata meglepte a szurkolóit az Espanyol elleni idegenbeli Európa-liga mérkőzésen. Az 1-1-re végződött összecsapáson eddig nem látott, szürke színű mezben lépett pályára a gárda. Az ok a kontinentális szövetség előírásaiban keresendő.


Ugyanis a kupasorozatokban résztvevő együtteseknek olyan szerelésben kell játszaniuk, amely eltér az aktuális vetélytársétól, előzetesen háromféle garnitúrát hitelesít az UEFA. Az FTC első számú meze zöld-fehér csíkos, a második tiszta fehér.

Az előírások alapján a harmadiknak jelentősen el kell térnie a klubszínektől, például ezért sárga a spanyol Barcelonáé és rózsaszínű az olasz Lazióé.

Minden esetben a pályaválasztó csapat élvez előnyt, ez csütörtökön este az Espanyolnak kedvezett, amely fehér mezt húzhatott magára, így kizárva a Fradi első és második számú szerelését.

A Fradi menedzsmentje a konzervatívabb stílusú szürkét választotta. Ami aztán szerencsét hozott, hiszen a Ferencváros az előzetesen esélyesebbnek tartott spanyol klub otthonában ért el értékes döntetlent.

MTI/Koszticsák Szilárd
Close Menu