Magyar Kupa - Harmadosztályú ellenfelet kapott a címvédő Fehérvár és az FTC

A címvédő MOL Fehérvár és valamint az Európa-liga csoportkörébe jutott Ferencváros is harmadosztályú ellenféllel találkozik a labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójában.

   
A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a hétfői sorsoláson - amelyen a csapatokat az olimpiai bajnok Dunai Antal húzta ki - eldőlt, hogy a fehérváriak ellenfele az Eger, míg a bajnok ferencvárosiaké az Iváncsa lesz.
   
Az élvonalbeli csapatok most kapcsolódnak be a sorozatba, és a másodosztályban szereplő együttesekhez hasonlóan kiemeltek voltak a sorsoláson, tehát egymással nem kerülhettek össze. A párharcok pályaválasztói az alacsonyabb osztályú együttesek, azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott klub játszik hazai pályán.
   
A továbbjutás egy mérkőzősen dől el, amennyiben ez nem sikerül a rendes játékidőben, úgy kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyespárbaj következik.
   
A Tállya KSE szerencsés volt: a Balmazújváros kizárása miatt erőnyerőként nem kell pályára lépnie ebben a fordulóban, így játék nélkül a következő körben folytatja szereplését.
   
A Magyar Kupa mérkőzéseit szeptember 21-én és 22-én játsszák. A Ferencváros és a ZTE - elhalasztott bajnoki találkozója miatt - szeptember 25-én lép pályára.

   
Magyar Kupa, 6. forduló:
   
az élvonalbeli együtteseket érintő párosítások:

Érdi VSE (III. osztályú)-DVTK
Putnok FC (III.)-Paksi FC
Dunaharaszti MTK (III.)-Budapest Honvéd
Iváncsa KSE (III.)-Ferencvárosi TC
Eger SE (III.)-MOL Fehérvár FC
Kiskunfélegyházi HTK (megye I.)-ZTE FC
Sárvár FC (III.)-DVSC
Bonyhád VLC (megye I.)-Puskás Akadémia FC
Pilisi LK-Legenda Sport (megye I.)-Kisvárda Master Good
Hévíz SK (III.)-Mezőkövesd Zsóry FC
FC Hatvan (III.)-Újpest FC
Soltvadkerti TE (megye I.)-Kaposvári Rákóczi FC

MTI
Close Menu