Magyar labdarúgó-válogatott - Varga Roland: saját kezünkben a sorsunk

Varga Roland azt emelte ki a jövő hétfői, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt, hogy a magyar labdarúgó-válogatottnak saját kezében van a sorsa a továbbjutást illetően.


"Vezetjük a csoportot, ennek pedig a legfőbb haszna, hogy nem kell mások eredményeire figyelni, csak a saját meccseinkre kell koncentrálnunk" 

- jelentette ki a Ferencvárossal az Európa-liga csoportkörébe jutott szélső a Telkiben tartott hétfői sajtóbeszélgetésen. "Nem lehet más a célunk, minthogy telt ház előtt ismét nyerjünk majd" - mondta.
 
A sorsdöntőnek ígérkező rangadó előtt csütörtökön Montenegróban játszik felkészülési mérkőzést a nemzeti együttes, ezzel kapcsolatban a 29 éves támadó még nem tudott érdemben válaszolni, hogy ott Marco Rossi szövetségi kapitány kiknek szavaz bizalmat, az alapcsapat tagjainak, vagy esetleg mások kapnak bizonyítási lehetőséget.
 
"A szlovákoktól márciusban elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával még más rendszerben futballoztunk, ráadásul nem volt kiforrott a csapatunk. Azóta egyértelműen előre léptünk" 

- mondta az MTI érdeklődésére Varga Roland, aki szerint a válogatott jó eredményeinek egyik titka, hogy a játékosok nagyszerű közösséget alkotnak.
 
Sallai Roland, a Freiburg támadója hasonlóképpen látja a fél évvel ezelőtti kudarc okait:
 
"Az még csak egy formálódó csapat volt. Ugyan már látszott, hogy mit akarunk játszani, de az eredmény még elmaradt. Azóta összeért a csapat, mindenki tudja, mi a feladata, ezért most már sokkal több esélyünk van jó csapatok ellen is olyan bravúrok elérésére, mint a horvátok és a walesiek hazai legyőzése volt" 

- mondta az MTI-nek a 22 éves futballista, aki örült, hogy hosszúra nyúlt ágyéksérülése után ismét meghívót kapott a válogatottba, amelyben tavaly októberben lépett pályára legutóbb.
 
Sallai szerint nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás, amelyen minden játékosnak a szívét-lelkét ki kell tennie a pályára, hogy sikerüljön itthon tartani a három pontot a szlovákok ellen.
 
A magyarok három ponttal előzik meg a szlovákokat és a vb-ezüstérmes horvátok, de mindkét rivális eggyel kevesebb mérkőzést játszott. Wales hátránya már hat pont, Azerbajdzsán pedig még nem szerzett pontot. Az ötösből az első kettő jut ki a részben magyar rendezésű Európa-bajnokságra, melyen három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek Budapesten.

forrás: MTI
Close Menu