Manapság már bárki érhet 100 milliót

2019-et írunk, a 10-100 milliók pedig úgy röpködnek a futball átigazolási piacon, mint falusi búcsúban a felesek. 

A világ jelenlegi legdrágább átigazolása ugyan még 2017-ben történt, amikor Neymar összesen 222 millió euróért került át Barcelonából Párizsba, de idén is több 100 millió feletti üzlet végbement már.


Tíz évvel ezelőtt, 2009-ben igencsak aktívan mozogtak a játékosok a klubok között, olyan nevekkel az élbolyban, mint Zlatan Ibrahimovic, aki közel 70 millió euróért került az Internazinalétól a Barcához, vagy éppen Cristiano Ronaldo, akiért a Manchester United 94 milliót kapott a Real Madridtól. Természetesen, mint minden embernek, az ötszörös aranylabdásnak is megvan az elszállt árakról a véleménye, s egy portugál televízióműsorban el is árulta, mit gondol.

„Nehéz manapság árakkal kalkulálni, sok a lehetőség, a futballipar megváltozott. Joao Félix esetétől eltekintve is úgy gondolom, hogy már bármelyik játékos érhet 100 millió eurót, anélkül, hogy bármit letett volna az asztalra.” 

– nyilatkozta Cristiano Ronaldo.

Joao Félix a nyár eddigi legdrágább igazolása, a fiatal csatárt 126 millióért vette az Atlético Madrid a Benficától.

„Több pénz van a labdarúgásban. Már egy középhátvéd és egy kapus is kerülhet 70-80 millióba. Nem értek egyet ezzel, de ebben a világban élünk, így el kell fogadni.” 

– zárta szavait a Juventus támadója ezzel a témával kapcsolatban.

A kérdés persze továbbra is fennáll: ki fog durranni valaha ez a lufi, vagy az idő előrehaladtával folyamatosan több pénz kerül a futballvilágba?

forrás: digisport.hu
kép: Twitter
Close Menu