Negyedosztályú csapat ellen esett ki a Ligakupából a BL döntős

A Bajnokok Ligája-döntős Tottenham Hotspur gól nélküli 90 perc után tizenegyesekkel esett ki az angol Ligakupából a negyedosztályú Colchester United otthonában. A Premier Leagu-csapatok közül a Manchester City, az Arsenal, az Everton és a Southampton is magabiztosan jutott tovább.


Mauricio Pochettino fél csapatra való kezdőjátékosát pihentette, azonban így is elvárható lett volna, hogy a londoniak feltörjék a negyedosztályban (League Two) is középcsapatnak számító Colchester védelmét. A második félidőben Pochettino Dele Alli és Lucas Moura mellé beküldte Szont, Eriksent és Lamelát is, gólt azonban nem tudott szerezni a Spurs, és végül tizenegyesekkel 4-3-ra kikaptak.

A többi PL-csapat nem okozott csalódást a drukkereknek: a címvédő Manchester City az első félidőben rúgott három góllal letudta a Preston North End elleni meccet, míg az Arsenal éppen fordítva, az utolsó húsz percben lőtt négy góllal tette biztossá a továbbjutását.

A Southampton dél-angliai rangadót nyert a nagy rivális Portsmouth otthonában, a Leicester City ugyancsak négyet rúgott Lutonban, míg az Everton a Sheffield Wednesday otthonában nyert két góllal.

Eredmények, angol Ligakupa 3. forduló:

Arsenal–Nottingham Forest 5-0 (1-0)
Preston North End–Manchester City 0-3 (0-3)
Portsmouth–Southampton 0-4 (0-2)
Luton Town–Leicester City 0-4 (0-2)
Watford–Swansea 2-1 (1-1)
Sheffield Wednesday–Everton 0-2 (0-2)
Colchester United–Tottenham Hotspur 0-0, tizenegyesekkel 4-3
Crawley Town–Stoke City 1-1 (1-1), tizenegyesekkel 5-3

origo
Close Menu