Tizenkét év után nyert az Újpest Fehérváron

A vendég Újpest 2-0 arányban nyert a listavezető MOL Fehérvár FC otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában. A lila-fehérek tizenkét év után tudtak győzni Székesfehérváron.

       
OTP Bank Liga, 7. forduló: MOL Fehérvár FC - Újpest FC 0-2 (0-0)

Székesfehérvár, 5267 néző, v.: Pintér Cs.
   
gólszerzők: Onovo (81.), Feczesin (92.)
   
sárga lap: Huszti (63.), Pátkai (66.), Stopira (89.), illetve Sankovic (48.), Ristevski (63.)

   
Fehérvár:

Kovácsik - Nego, Juhász R., Musliu, Stopira - Kovács I. (Hadzic 84.), Nikolov, Huszti (Pantic 70.), Petrjak - Hodzic, Futács (Pátkai 57.)
   
Újpest:

Banai - Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic - Simon K., Nwobodo (Szakály P. 92.), Onovo, Pauljevic (Zsótér 77.) - Feczesin

   
Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, Simon Krisztián korai ziccere is ezt jelezte. A második negyedórában fölénybe kerültek a hazaiak, legnagyobb lehetőségük Futács Márkó lövése volt, amely a felső lécen csattant. Ezt követően ismét a vendégek vették át az irányítást, komolyabb helyzetük azonban nem akadt.
   
Fordulást követően aktívabbá vált a Fehérvár, de kevés veszélyt jelentett a vendégkapura. Az Újpest a hajrához közeledve megszerezte a vezetést Vincent Onowv révén. A hazai gárda az egyenlítésért küzdött, ám egy gyors támadás végén Feczesin Róbert megduplázta az újpestiek előnyét, egyben beállította a végeredményt.
   
A fővárosiak sikere azt jelenti, hogy a bajnok Ferencváros vesztett pontok tekintetében utolérte a fehérváriakat.

MTI

Close Menu