A világ 10 legjobb stadionja

Ezen a listán nem a világ legnagyobb stadionjai vannak felsorolva, sem a legjobb felszereltséggel rendelkezők, hanem azok, ahol a legnehezebb az ellenfeleknek pályára lépniük.


Igazi kihívást jelent minden csapat számára ezekben a létesítményekben komoly eredményt elérni, arról nem is beszélve, hogy a 3 pont megszerzése ritka sikerélménnyel azonosítható. Természetesen a rangsor felállításakor a csapatok erőssége volt a legfontosabb tényező.


Itt a 10 legjobb stadion 2013-ra!

10. Old Trafford – Manchester United
Befogadóképesség : 75,811 fő
Talán a világ leghíresebb stadionja, amely arra készteti a United ellenfeleit, hogy a lehető legjobb formájukat nyújtsák. Az elmúlt években a megszokottnál több pontot veszített hazai pályán a United, de az idei 10 Premier League mérőzésen aratott 9 győzelem azt bizonyítja, hogy a legendás stadion újra a legszebb fényében tündököl..

9. Santiago Bernabéu – Real Madrid
Befogadóképesség : 85,454 fő
Minden csapat stadionja, ahol éppen Jose Mourinho az edző, valószínűleg rajta lesz ezen a listán. A Bernabeu stadion nagysága, a szurkolók közelsége és a Real csapatának erőssége megfélemlítő lehet minden ellenfél számára.

8. Etihad Stadium – Manchester City
Befogadóképesség :  47,435 fő
Talán meglepő ezt a stadiont ezen a listán látni, de ha az elmúlt egy és fél évet nézzük, a City a Premier League-ben 29 mérkőzésből 25 győzelmet aratott, 3 döntetlent játszott, és csak egyszer kapott ki. Szinte lehetetlen az Etihad Stadiumról pontokkal távozni az ellenfeleknek.

7. Signal Iduna Park – Dortmund

 Befogadóképesség :  80,645 fő
A déli kanyar, ahol több mint 25000 ember végig felállva buzdítja csapatát, önmagáért beszél. Ez Európa egyik leghíresebb és legrémisztőbb stadionja.

6. Donbass Arena – Shaktar Donetsk
Befogadóképesség :  52,187 fő
Az ukrán csapatok nem tudják felvenni a versenyt a Shaktarral, a legnagyobb Európai klubok is nagyon nehezen távoznak Donyeckből győztesen. A mérkőzés napokon a stadion látványa, és a szurkolók buzdítása lenyűgöző, az építészek előtt pedig le a kalappal!

5. Stamford Bridge – Chelsea
Befogadóképesség : 41,827 fő
A Kékek ritkán veszítenek hazai pályán nagy mérkőzéseken, felér egy rémálommal az európai klubok számára a londoni vendégjáték. Szinte fel sem merül az ellenfeleknél, hogy három ponttal távoznak a Chelsea otthonából.

 4. Turk Telekom Arena – Galatasaray
Befogadóképesség :  52,652 fő
Ez a világ „leghangosabb” stadionja. Igazi példa lehet ez a létesítmény bármely olyan klub számára, amely stadionépítésre adja a fejét, a rajongók fanatikussága és szeretete a csapatuk iránt pedig leírhatatlan.

3. Camp Nou - Barcelona
Befogadóképesség : 98,787 fő

Sokak szerint a Barcelona a legjobb csapat a világon, a klub csapatok közül a katalánoké a legnagyobb befogadóképességgel rendelkező stadion. Nincs csapat, aki szívesen menne Barcelonába, főleg egy Kupameccsre.

2. Estadio do Dragao – Porto
Befogadóképesség :  52,399 fő
A statisztikát nézve, Európában a Porto stadionján a legnehezebb jó eredményt elérni. Bár a kinézetet tekintve nem tűnik impozánsnak a létesítmény, van benne valami különleges. A hazaiak évek óta nem veszítettek mérkőzést a do Dragao stadionban.

1. Juventus Stadium – Juventus

Befogadóképesség : 41,000 fő
A Juventus az új otthonában mindössze egy mérkőzésen kapott ki. A Bianconeri egy másik arcát mutatja, ha hazai pályán fogadja ellenfelét. Ne lepődjetek meg, ha a létesítménynek köszönhetően, a Juve 2013-ban Európában is sikereket fog elérni.

Molnár Szabolcs fordítása

forrás: Juventusfc.hu
Close Menu