Ausztrália ellen javítana a válogatott a világbajnokságon

Preisinger Sándor együttese kedden az ausztrálok ellen folytatja szereplését a brazíliai U17-es világbajnokságon.A korosztályos szinten ötszörös világbajnok Nigéria ellen nem sikerült pontot szereznie a magyar válogatottnak a brazíliai U17-es világbajnokságon, de a mieink célja, a nyolcaddöntőbe jutás továbbra is elérhető, hiszen két mérkőzés még hátra van a csoportkörből. Kedden, magyar idő szerint éjfélkor az ausztrál válogatott lesz az ellenfelünk, amely ugyanúgy vereséggel kezdte a tornát mint mi: 2-1-re maradt alul Ecuadorral szemben. A mérkőzésnek tehát mindkét fél szempontjából hatalmas a tétje, a győztes közel kerülhet a továbbjutáshoz, a vesztes pedig messze távolodhat tőle.

A vasárnapi regenerációt követően a mieink hétfői napja már az ausztrálok elleni taktika gyakorlása, az ellenfél elemzése jegyében telt. Preisinger Sándornak sérülés miatt egyetlen játékost sem kell hiányolnia a csapatból, minden kerettag egészségesen várja a találkozót.

A mérkőzés utáni napunk a regenerációról szólt, én a magam részéről úgy érzem, hogy kipihentem a Nigéria elleni mérkőzés fáradalmait és frissen léphetek pályára Ausztrália ellen, ha lehetőséget kapok – mondta az mlsz.hu-nak Kata Mihály, a magyar válogatott középpályása. – A nyitómeccsen elszenvedett vereséget magunk mögött hagytuk, és most már csak arra fókuszálunk, hogy javítani tudjunk Ausztrália ellen. Egy teljesen más típusú ellenfél vár ránk kedden, de ez nem jelenti azt, hogy könnyebb dolgunk lesz, mint az első találkozón volt. Ellenfelünk várhatóan nem lesz akkora fizikai előnyben velünk szemben, mint Nigéria volt, viszont jóval szervezettebben fog játszani, ezért végig koncentráltan kell futballoznunk. Elsősorban a támadójátékban várok előrelépést, mert ezen a fronton sajnos halványabbak voltunk az első mérkőzésen, ide tartozik, hogy többet kell birtokolnunk a labdát, és javulnunk kell a támadásépítésben, illetve ki kell használni a lehetőségeinket. A sorsunk továbbra is a saját kezünkben van, semmi sem dőlt el, ezért a sikertelen nyitómérkőzésnek nem szabad megmaradnia a gondolatokban. Biztos vagyok benne, hogy minden játékos tiszta fejjel, és továbbra is a célra fókuszálva lép pályára kedden este.

Az ausztrálok elleni mérkőzést is a goianiai Olimpiai Stadionban rendezik, de ezúttal helyi idő szerint 20.00 órától, ami otthon éjféli kezdést jelent.


Forrás: Mlsz.hu
Close Menu