Csütörtökön a CSZKA Moszkva vendége lesz a Ferencváros az Európa Ligában

Oroszországban lép pályára a Ferencváros az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában. A Ludogorec és az Espanyol után a CSZKA Moszkva következik.




A magyar bajnok csütörtöki ellenfele eddig még nem szerzett pontot az El ezen szakaszában és a csoport negyedik helyét foglalja el. A CSZKA Moszkva 5–1-re kikapott idegenben a Ludogorectől, hazai pályán pedig az Espanyol múlta felül 2–0-ra. Ugyanezen ellenfelekkel szemben a Fradi egy pontot tudott gyűjteni, előbb Spanyolországban ért el 1–1-et, majd a Ludogorec 3–0-ra győzött a Groupama Arénában.

A két együttes 1994-ben a Kupagyőztesek Európai Kupájában találkozott egymással. Akkor az első fordulóban a Moszkva otthon nyert 2–1-re, majd a budapesti visszavágón ismét hazai 2–1-es győzelem született. Végül tizenegyesekkel (7–6) jutott tovább a Ferencváros.

Az FTC korábbi labdarúgója, ifjabb Szergej Kuznyecov beszélt a Fradi Médiának az orosz ellenfélről, ugyanis az egykori játékos nemrég távozott a Moszkva legnagyobb riválisa, a Szpartak szakmai stábjából, amely csapattal augusztusban 2–1-re legyőzte a CSZKA-t.

– Több játékosukkal is nagyon vigyázni kell, mert kiváló képességű labdarúgók. Ott van például a tavalyi orosz bajnokság gólkirálya, Fedor Chalov, aki remekül érzi, hogy mikor kell a kapu elé kerülnie, vagy a horvát válogatott fiatalja, Nikola Vlasic, aki szintén rendkívül tehetséges. Nem beszélve a brazil-orosz Mário Fernandesről, akire mindig keresztlabdákkal játsszák át a játékot, és jobb oldalról rengeteg helyzetet tud kialakítani. Általában öt védővel kezdenek, de a támadások építkezésekor a felállásuk átalakul 3–4–3-ra. Amiben még kiemelkedőek, ahogy meg tudják tartani a labdákat. A Fradinak aktívan kell játszania, és a lényeg, hogy ne féljen az ellenféltől. A Fradi jól ki tudja használni a szögleteket, szabadrúgásokat, sok magas játékosa van, ebből hasznot lehet húzni. Nem lesz könnyű meccs, az biztos, de ha bátran játszik a csapat, jó lehetőségei lesznek. A CSZKA-nak még nincs pontja a csoportban, ezért nagyon veszélyes lesz, hiszen mindenképpen nyernie kell – fogalmazott Szergej Kuznyecov.

A mérkőzést csütörtökön, 18.55-től rendezik a VEB Arenában.




Forrás: MLSZ.hu
Close Menu