Feledtetni szeretnék a horvátországi kudarcot Azerbajdzsán ellen

A szövetségi kapitány Telkiben tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az azeri csapatot nem szabad lebecsülni, de csak a győzelem az elfogadható eredmény a vasárnapi Eb-selejtezőn.Ami a kezdő tizenegyet illeti, a mai utolsó edzésünk után fogjuk meghatározni, hogy kik kapnak lehetőséget. Arra mindenképp lehet számítani, hogy reagálni fogunk a horvátországi vereségre; de tudni kell, hogy más jellegű mérkőzés lesz a holnapi Azerbajdzsán elleni. Hazai pályán, de nehéz, összetett találkozó vár ránk. Az azeri válogatott többször bizonyította már rátermettségét az Eb-selejtezőben. Maximális tisztelettel viszonyulunk ellenfelünkhöz – fogalmazott Marco Rossi a vasárnapi találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

A szövetségi kapitány kiemelte, mindent el fog követni csapatunk a győzelem érdekében a gyerekekkel megtöltött Groupama Arénában – ahogy Walesben is, ahol szintén meg kell szerezni a három pontot.

– Egy ilyen vereség után, mint a horvátországi, minden játékos bizonyítani szeretne, helyrehozni a hibáit, nem nehéz most erre építeni. A hazafelé úton átbeszéltük a meccset, és már a következő reggel elkezdtünk készülni Azerbajdzsán ellen.

A kapitány zárásul hozzátette, leginkább a játékosok hozzáállásában csalódott.

Elfogadom a hibákat és magam is beismerem, ha hibázok. De ilyenkor változtatni kell a hozzáálláson. Nagyon kifejező a nemzeti csapat edzőjének elnevezése a magyar nyelvben: szövetségi kapitány. Ennek a hajónak én vagyok a kapitánya, nekem kell döntéseket hoznom a csapatot illetően. A holnapi eredmény súlyát is magamra vállalom.

A válogatott labdarúgója, Sallai Roland úgy fogalmazott, a rosszul sikerült találkozó után először a fejekben kellett rendet tenni.

–  Az öltözőben már megbeszéltük a hibákat. Amit Splitben játszottunk, az nem a mi arcunk volt. Ennél mi sokkal jobban tudunk futballozni.


Forrás: MLSZ.hu

Close Menu