Feltudott állni a K.O-ból a Salzburg, de a végén mégsem örülhettek

Az E-csoportban Szoboszlai Dominik a várakozásoknak megfelelően kezdőként lépett pályára a Liverpool ellen az Anfielden, és a Red Bull Salzburg egy igencsak izgalmas mérkőzést játszott a címvédővel.

A Vörösök már 9. percben vezetést szereztek, amikor Mané kényszerítőzött remekül Firminóval, és az akció végén a szenegáli támadó egykori csapata ellen volt eredményes.

A 25. percben már kétgólos volt a különbség a csapatok között, ezúttal Alexander-Arnold centerezésére után Andy Robertson a rövid oldalra érkezve lőtt a kapuba. (videó itt)

Tíz perccel később tovább növelte az előnyét a Liverpool, ezúttal Firmino fejese után a kipattanót lőtte be Mohamed Salah.

A szépítés viszont még a félidő vége előtt összejött a vendégeknek egy gyönyörű találattal: Henderson labdavesztése után Hwanghoz került a labda, aki egy lövőcsellel elfektette Van Dijkot, majd könyörtelenül előtte a labdát a hosszúba.

Az 56. percben pedig ismét nyílttá vált a mérkőzés: az első vendég gólt jegyző Hwang beadása után Minamino lőtt kapásból a hálóba.

Az első csoportmeccsen mesterhármast szerző Haaland ezúttal csak csereként állt be, de most is élni tudott a lehetőséggel, és a 60. percben Minamino centerezése után egyenlíteni tudott.

A Liverpool viszont nem esett pánikba attól, hogy három gólos hátrányból is visszajött a Salzburg, kilenc perccel az egyenlítés után Szoboszlai technikai hibája után Fabinho ívelését Firmino csúsztatta remekül Salah elé, aki nem hibázott.

Erre már nem volt válasza az osztrákoknak, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően továbbra is ők állnak a második, továbbjutást érő helyen a 4 pontos Napoli mögött.



Forrás: Goal.com
Close Menu