Ha 4–3-ra nyerjük a derbit, az is jó, majd kielemezzük

A Ferencváros vezetőedzője tisztában van azzal, hogy a klubnak és a szurkolóknak mennyire fontos az Újpest elleni mérkőzés, nála azonban minden meccs derbinek számít.



„Nekem szinte minden meccs derbi, persze az Újpest elleni kiemelten fontos a klubnak, a szurkolóknak, a játékosoknak

 – mondta a negyedik derbijére készülő Szerhij Rebrov az M4 Sport Játékoskijáró című, az OTP Bank Liga 9. fordulóját beharangozó műsorában.

Az ukrán tréner elárulta, nem arra gondol, hogy nyernek vagy vesztenek, hanem a felkészülésre koncentrál. „Mindent megadok a játékosaimnak, hogy megfelelően összpontosítsanak és motiváltak legyenek. A labdarúgás egy játék, minden megtörténhet, viszont a mérkőzés után meg kell kérdeznünk önmagunktól, hogy mindent megtettünk-e a győzelemért. Számomra ez a legfontosabb, nem az eredmény miatt aggódni.”

Szerhij Rebrov irányítása alatt még nem kapott ki a Ferencváros az ősi rivális Újpesttől, az ukrán vezetőedző szerint azonban a lila-fehérek a rossz szezonkezdet után kezdenek magukra találni.

 „Sajnos nem kezdték jól a szezont, de az elmúlt meccseken gyűjtöttek néhány pontot, két nagyon fontos győzelmet bezsebeltek, ami lényeges volt számukra. Igazoltak néhány csatárt, akik gólokkal segítik a csapatot és élénkebbek a támadásokban is.”

A zöld-fehérek trénere elmondta, elemezték Feczesin Róbert játékát, de nemcsak rá készülnek, hanem az összes újpesti labdarúgóról szolgáltatnak információt a Ferencváros játékosainak. „Innentől pedig az a legfontosabb, hogy a játékosaink megértsék és használják is azokat a pályán.”

Újpesti kollégájáról, Nebojsa Vignjevicről úgy gondolja, nagyon jó munkát végez a lila-fehér csapatnál, amelynek azonban a helyzetkihasználással sokszor meggyűlik a baja. „Intenzív, erős támadójátékot játszanak és jól megtartják a labdákat. Néha nincs elég kvalitás az előre játékban, a helyzetek megvannak, amit sokszor nem használnak ki. De azt gondolom, jól csinálja a dolgát és sok sikert kívánok neki és a csapatának.”

Kérdésre válaszolva Rebrov elárulta,

bármilyen eredményű győzelemnek örülne szombaton, még egy sok kapott gólossal is kiegyezne.  4-3? Nem probléma, majd kielemezzük utána

– mondta mosolyogva.

Tokmac Nguen az elmúlt szezonban kétszer is pályára lépett az Újpest ellen, így így már ő számol be a derbik különleges hangulatáról az új társaknak.

 „Amire határozottan emlékszem, az a rengeteg ember. Sokan eljöttek, amikor itthon játszottunk. Franck Bolinak, aki nemrég csatlakozott a csapathoz, beszéltem az ilyesfajta mérkőzésekről. Jó meccs elébe nézünk. Ez egy nagyon különleges összecsapás a klubnak, a szurkolóknak és nekünk, játékosoknak is. Élvezni kell az ilyen pillanatokat, én például ilyen mérkőzések miatt és ilyen csapatok ellen szeretek futballozni.”

A 25 éves norvég támadó jó formában érzi magát, a szezonban eddig két gólt lőtt. A derbin azonban nincs elvárása magával szemben, csak az lebeg a szeme előtt, hogy győzzön a csapata.

 „Az Újpest legyőzte a fehérváriakat, amely nagyon erős ellenfél. Szóval nehéz mérkőzésre számítok, de ha tudjuk hozni a legjobbunkat, akkor győzhetünk. Ezen a mérkőzésen csak egy számít, hogy nyerjünk, teljesen mindegy, hogy ki lövi a gólt, ha a kapusunk, Dénes talál be, úgy is jó.”

A szombaton 19:30-kor kezdődő Ferencváros–Újpest mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

M4
Close Menu