Horvát-magyar - Dicséri a válogatottat a horvát sajtó

Nagy terjedelemben foglalkozik pénteken a horvát sajtó a magyar labdarúgó-válogatott elleni, előző esti Európa-bajnoki selejtezővel, egyetértve abban, hogy a 3-0-s győzelem után Horvátországnak minden esélye megvan arra, hogy kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

   
A Jutarnji List című napilap azt írja, hogy a hazai játékosok a meccs után mosolyogva jöttek ki az öltözőből, és méltatták a spliti Poljud Stadionban tapasztalt nagyszerű légkört.
   
"Úgy tűnt, különösen boldogok voltak amiatt, hogy ilyen hangulatban sikerült elérniük a diadalt, amely szélesre nyitotta a kaput az Európa-bajnokság előtt" 

- fogalmazott az újság.
   
"Fontos győzelmet arattunk, nagyon boldogok vagyunk. Elértük a célunkat. Azt hiszem, hogy csodás mérkőzést játszottunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nagyszerű éjszaka volt ez a horvátok számára" 

- idézte a lap a házigazdák csapatkapitányát, Luka Modricot, aki elárulta, már a kezdő sípszótól nyomás alatt akarták tartani a magyarokat.
   
"Nem volt körültekintő a játékosuk, elvettem tőle a labdát, és belőttem a gólt. Remekül kezdtük a mérkőzést, és később már könnyebb dolgunk volt" 

- mondta Modric a vezető góljára utalva, amelyet úgy szerzett az ötödik percben, hogy Kádár Tamás utolsó emberként túl sokáig várt saját térfelének közepén, így ő belelépett a passzába, majd egyedül vezethette a labdát Gulácsira, és nem is hibázott.
   
Az újság idézi Dejan Lovrent is, aki panaszkodott, hogy Horvátországban rossz a sportág infrastruktúrája, és a horvát játékosok jobbat érdemelnek. A walesiek elleni meccs szerinte nehéz lesz, mert a szigetországiak "képesek problémákat okozni", de ha olyan lesz a horvát válogatott csapatjátéka, mint amilyen a magyarok elleni találkozón volt, akkor Cardiffban is "minden rendben lesz".
   
A Vecernji List című lap több cikkében is foglakozik a spliti meccsel, azt írja, hogy "Horvátország könyörtelenül visszavágott a magyaroknak a budapesti vereségért", fontos pontokat szerzett és nagy lépést tett az Eb felé. Az újság külön beszámolót szentelt annak, hogy a bosnyák és a szerb médiát sem hagyta hidegen a horvát válogatott győzelme, "erős Horvátországról írnak, amely csodálatos hangulatban ünnepelt Poljudban".
   
A lap úgy véli, hogy az összecsapás egyik hőse a kétgólos Bruno Petkovic volt, aki Zlatan Ibrahimovic-stílusban belőtt első góljával talpra állította a spliti közönséget, a másodikkal pedig végleg eldöntötte a mérkőzést. A horvát lap megjegyzi, hogy egyesek megkérdőjelezték Petkovic tehetségét, de a csütörtöki meccs után klubcsapata, a Dinamo Zagreb rajongói azt harsogták, hogy

"Petkovic bizonyította klasszisát"

Az újság kitért a kapusra, Dominik Livakovicra is, szerinte a szurkolók joggal látják a jövő hálóőrét benne, és ő legalább tíz évre megoldást jelenthet ezen a poszton.
   
"Modric és Petkovic megsemmisítette a magyarokat a Poljudban" 

- írja cikkének címében az index.hr horvát hírportál, amely szerint a válogatott fantasztikus mérkőzésen győzte le a magyarokat, ezzel jelentős lépést tett az Európa-bajnokság felé, és már vasárnap, a Wales elleni győzelemmel biztosíthatja a kijutását.
   
"Öt perc után minden eldőlt. A ragyogó Luka Modric újra nagyszerűen játszott a nemzeti csapat mezében. A korai gól teljesen megtörte a borzasztóan játszó magyarokat, akik hamar feladták, és a mérkőzés végéig teljesen veszélytelenek voltak. Horvátország ragyogóan játszott, agresszíven és erősen szorította be a magyarokat, akik ki sem tudtak jönni szervezetten a térfelükről, nem is beszélve arról, hogy veszélyes támadást vezessenek" 

- írja az index.hr, amely szerint Horvátország minden helyzetet kihasznált.
   
"Horvátország sem teremtett túl sok lehetőséget, de a félidőig kihasznált minden veszélyes helyzetet, amely adódott Gulácsi kapuja előtt" 

- írja a portál, amely úgy véli, Modric egy húszéves srácot meghazudtoló lendülettel játszott, Bruno Petkovic pedig ismét megmutatta, mennyire érzi a kaput, és milyen jó megoldásai vannak.

MTI
Close Menu