Több mint egyéves várakozás után döntött az olasz bíróság a magyar bundafőnökök ügyében

Elítélték Olaszországban a hazai fogadási botrány érintettjeit: a bundafőnökök a vád szerint egy 2011 májusában lejátszott Lecce–Lazio (2-4) élvonalbeli focimeccs manipulálásában vettek részt, amiért felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. 


Erre a 2011 óta húzódó hazai bundaper legutóbbi tárgyalásán derült fény a Fővárosi Törvényszéken, a hatóság ugyanis több mint egyéves várakozás után nemrégiben jogsegélyeljárás keretében megkapta a cremonai bíróság az ügyben hozott ítéletét.

Mint ismert, K. Z. másod-, L. M. harmad-, S. L. negyed-, illetve B. I. ötödrendű vádlottat idehaza azzal vádolják, a szingapúri Tan Seet Eng által vezetett nemzetközi bűnszervezet tagjaként vettek részt hazai és külföldi meccsek befolyásolásában. Korábban az olasz bíróság előtt is meg kellett jelenniük, az ottani főügyész 2012-ben kijelentette, több élvonalbeli meccset befolyásoltak, s 2,6 millió euró (777 millió forint) cserélt gazdát a manipulációk során.

A Fővárosi Törvényszéken tegnap azt a H. G.-t hallgatták meg tanúként, aki maga is részt vett mérkőzések bundázásában – a REAC 2007 és 2009 közt eladott meccseinek ügyében őt, valamint -K. Z.-t és L. M.-et is jogerősen elítélték, az ügy valamennyi érintettje megúszta felfüggesztett börtönbüntetéssel. H. G. a nyomozás során koronatanúként a főbb vádlottak ellen vallott, ám azóta terhelő vallomásait visszavonta, a jelenlegi tárgyalássorozatban is kitart amellett, azok nem fedik a valóságot. Amikor az ügyész azzal szembesítette, a cremonai bíróság ítélete korábbi, visszavont állításaival cseng egybe, azt felelte, nem tudja, mi lehet ennek az oka...

S. L. negyedrendű vádlott megjegyezte, nem érdemes párhuzamot vonni a kettő közt.

Ez nem függ össze az olaszországi megegyezésünkkel. Mi ott azért ismertünk el dolgokat, hogy vége legyen a történteknek, azt mondták, ha ezt a papírt aláírjuk, két perc alatt el van intézve. Ezt elfogadtuk, hogy haladhassunk az életünkkel, ne kelljen 10-20 évig bíróságra járni 

– magyarázta a korábbi focista.

Végeláthatatlan ügy

Egyelőre nem tudni, a hosszú évek óta húzódó ügyben mikor várható ítélet, a tanúk meghallgatása ugyanis a jövő évben folytatódik. K. Z. és L. M. vádlott korábban lemondott a tárgyalásokon való részvétel jogáról.
Close Menu