A kilencesekkel folytatódott Hegyi Iván Világszámok című sorozata

A futballtörténelem tizenegy világhírű kilencesének bemutatásával folytatódott Hegyi Iván Világszámok című könyvsorozata.

 


A mágikus tizeseket feldolgozó első és a hetesekkel foglalkozó második kötethez hasonlóan úgy készült a harmadik rész is, hogy a rövid fejezetek a fiatalokat is megfogják.

    A 152 oldalas műben Albert Flórián, José Altafini, Bobby Charlton, Johan Cruyff, Alfredo Di Stefano, Hidegkuti Nándor, Gerd Müller, Paolo Rossi, Ronaldo, Fernando Torres és Marco van Basten pályafutását ismerhetik meg az olvasók, akik 2900 forintért juthatnak hozzá a könyvhöz.

    A 66 éves szakújságíró kifejtette, nem véletlenül hétfőre, a Magyar Labdarúgás Napjára esett a bemutató, ugyanis 66 évvel ezelőtt az Aranycsapat legendás kilencese, Hidegkuti mesterhármassal vette ki a részét az Évszázad mérkőzésén aratott 6-3-as diadalból.

    "Nem nehézséget, hanem örömet okozott a kilencesek megírása, mivel olyan futballistákról írhattam, akik meghatározták az életemet" - fogalmazott Hegyi Iván, aki két játékost külön kiemelt Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás és Ronaldo személyében. Utóbbiról úgy fogalmazott, ő a legjobb játékos, akit látott futballozni, mivel sem Pelét, sem az Aranycsapatot nem láthatta élőben.
    A szerző azt mondta, reményei szerint még a szakmabeliek is találhatnak újdonságokat a kötetben, például azt, hogy Albert játszott az Újpestben.


Forrás:MTI.hu
Close Menu