Elképesztő mérkőzést játszott a Chelsea és az Ajax

A Chelsea az Ajax együttesét fogadta a  Stamford Bridge-en.





A meccs már eleve egy gyors gólváltással indult, hiszen Abraham második perces öngóljára még az 5. percben válaszolt Jorginho.

A 20. percben azonban már ismét vezetett az Ajax: az amszterdami meccsen csak érvénytelen gólig jutó Quincy Promes juttatta előnyhöz a csapatát.

Tizenöt perccel később Kepának volt óriási balszerencséje, Ziyech oldalról elvégezett szabadrúgása ugyanis a kapufáról pont a fejére, onnan pedig a kapuba pattant.

Az 55. percben Donny van de Beek góljával már három góllal vezetett az Ajax, de ezután Azpilicueta szépített, majd Daley Blind és Joel Veltman is megkapta a második sárga lapját, Jorginho pedig egy újabb tizenegyessel egyetlen gólosra csökkentette a csapata hátrányát.

A Chelsea pedig élt a kettős emberelőnnyel, a 74. percben a borzalmasan teljesítő Marcos Alonso helyére beálló Reece James egyenlített, majd Azpilicueta másodjára is betalált, de ezt a gólt érvénytelenítette a játékvezető, így a fordítás már nem jött össze Frank Lampard csapatának.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Chelsea (angol)–Ajax (holland) 4–4 (Jorginho 5., 71. – mindkettőt 11-esből, Azpilicueta 63., R. James 74., ill. Abraham 2. – öngól, Promes 20., Kepa 35. – öngól, Van de Beek 55.)


A csoport másik mérkőzésén
BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
H-CSOPORT

Valencia (spanyol)–Lille (francia) 4–1 (Parejo 66. – 11-esből, Soumaoro 82. – öngól, Kondogbia 84., Ferrán Torres 90., ill. Osimhen 25.)


Forrás: Goal.com
Close Menu