Gazdag Dániel csodagóljával győzött a Honvéd a Puskás otthonában

A vendég Budapest Honvéd Gazdag Dániel fantasztikus góljával 2-1-re nyert a Puskás Akadémia otthonában szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómérkőzésén.


    OTP Bank Liga, 11. forduló:

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)

Pancho Aréna, 2123 néző, v.: Solymosi
    gólszerző: Gyurcsó (22.), illetve Lanzafame (6.), Gazdag (72.)
    sárga lap: Knezevic (41.), illetve Lanzafame (52.), Tujvel (85.)

    PAFC:
    ----
Hegedüs L. - Huszti A. (Spandler 77.), Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - Van Nieff - Sós (Kiss T. 65.), Henty, Knezevic, Gyurcsó - Vanecek (Tamás N. 87.)

    Honvéd:
    ------
Tujvel - Uzoma (Vadócz 70.), Batik, Kamber (Kálnoki-Kis 92.), Lovric, Aliji - Nagy G., Banó-Szabó (Moutari 52.), Gazdag, Kesztyűs - Lanzafame

 
A hazaiak kezdtek lendületesebben, a vendégvédők egyszer a gólvonalról mentettek, mégis a Honvéd szerzett vezetést Davide Lanzafame jóvoltából. A gól láthatóan megbénította a Puskást, amely sokáig nem találta a ritmust. Az első félidő közepén szinte a semmiből egyenlített a felcsúti gárda: egy baloldali beadást Gyurcsó Ádám fejelt kapura, a labda Ivan Lovricon megpattanva került a hálóba, Tomás Tujvel csak belekapni tudott, hárítani nem. A folytatásban nagy fölénybe került a Puskás Akadémia, sorra dolgozta ki a helyzeteket a fővárosiak kapuja előtt, de a szünetig újabb találat nem esett.
 
Fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a találkozó, mindkét csapat gólra törően futballozott ekkor. Amikor a félidő közepén leült a meccs, Gazdag Dániel szenzációs góllal ugrasztotta talpra a lelátón helyet foglalókat: a Honvéd középpályása baloldalról kígyózott végig a hazai védelmen, mindenkit kicselezett, majd egy kényszerítőt és egy sarkazós cselt követően - az elé kijövő kapus fölött - a hálóba emelt. Újfent az egyenlítésért küzdött a hazai együttes, ám elég tanácstalannak tűnt a vendégek kapuja előtt, így a fővárosiak győzni tudtak.

MTI
Close Menu