Íme a 2020-as Európa Bajnokság labdája

A sokszínűség és az összefogásban rejlő erő ihlette az Adidas új labdáját, az Uniforiát, amellyel a 2020-as kontinenstorna mérkőzéseit játsszák majd Európa legjobb csapatai.



Az Adidas leleplezte az EURO 2020 hivatalos labdáját, amelyet a topszintű nemzetközi futballt jellemző angol unity (egység) és euphoria (eufória) szavak kombinációjaként, Uniforiának neveztek el. Az Uniforia a jövő nyári tornára jellemző, az egész kontinenst összekötő egységességet és toleranciát, egymás elfogadását jelképezi.

Az Európa-bajnokság 60. évfordulója alkalmából a tornát Európa tizenkét országában rendezik meg – ez az egyedülálló lebonyolítási forma inspirálta a hivatalos labdát is.

– A hivatalos meccslabda tervezésekor mindig a kultúra visszatükrözését tartjuk szem előtt: az utcák, városok szellemiségét – mondta Anika Marie Kennaugh, az Adidas terméktervezője. – Azt tapasztaltunk, hogy a változáshoz összefogásra és egységre van szükség. A világ egyik legnagyobb sporteseményeként az Európa-bajnokság óriási lehetőséget kínál, hogy büszkén mutassuk meg az egységben rejlő erőt és ünnepeljük a sportot, mint összekötő kapcsot az emberek, az ötletek és a kreativitás között.

Az Uniforia a határok elmosódását és a tornát körüllengő sokszínűséget hivatott jelképzeni – mindezen pedig 2018 óta dolgoztak a tervezők.

Vastag, fekete vonalak futnak végig a labdán, amelyek a határok keresztezését és elmosódását szimbolizálják. Ezeket a vonalakat élénk, világos színek ötvözik, amelyek a torna sokszínűségét és a különböző kultúrák találkozását jelenítik meg.

– A futball mindenkié; független attól, hogy ki vagy, honnan jössz, vagy hol játszol – a futball mindnyájunkat egyesít, amikor labdához érünk. Az Uniforia egy olyan szimbólum, amely mögött mindannyian felsorakozhatunk – tette hozzá Florian Alt, az Adidas marketingosztályának alelnöke.

Az ünnepi Európa-bajnokság 2020 június 12-én, Rómában veszi kezdetét, a végső győztes pedig egy hónappal később, a londoni Wembley Stadionban rendezett döntő végén emelheti magasba a trófeát.



Forrás: Mlsz.hu
Close Menu