Labdarúgó NB I - Sima felcsúti győzelem Fehérváron

A játéknap előtt listavezető MOL Fehérvár FC hazai pályán 3-1-re kikapott a Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton.



    OTP Bank Liga, 13. forduló:

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 1-3 (0-2)

Székesfehérvár, 3365 néző, v.: Karakó
 
gólszerzők: Juhász R. (90.), illetve Vanecek (3.), Gyurcsó (27., 71.)
   
sárga lap: Kovács I. (34. - kispadon), Nikolov (48.), Musliu (59.), Pertjak (60.), Nego (68.), illetve van Nieff (29.), Spandler (34.), Szolnoki (89.)

    Fehérvár:

Kovácsik - Nego, Musliu, Juhász R., Hangya - Nikolov, Pátkai - Milanov (Hodzic, a szünetben), Pantic (Kovács I., a szünetben), Petrjak (Zsóri, 61.) - Futács

    Puskás Akadémia:

Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Spandler - Van Nieff - Mebrahtu (Radics, 76.), Knezevic, Henty (Sós, 87.), Gyurcsó - Vanecek

   
Gyors vendégtalálattal indult a találkozó, egy szögletet követően David Vanecek lőtt szép gólt. A Fehérvár Futács Márkó helyzeteinél állt közel az egyenlítéshez, ám előbb a kapu torkában lemaradt egy beadásról, majd egy beívelést a keresztlécre fejelt. A PAFC hosszú percekig nem jutott el a hazai kapuig, amikor azonban kiszabadult a szorításból, Gyurcsó Ádám kettőre növelte az előnyt. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a házigazda, de játéka minden elképzelést nélkülözött.
   
A fordulást követően tovább növelhette volna előnyét a Puskás, miután Josip Knezevic buktatásáért büntetőhöz jutott, ám a sértett lövését Kovácsik Ádám kivédte. Ami nem jött össze Knezevicnek, az tíz perccel később összejött Gyurcsónak: teljesen egyedül vezette kapura a labdát, majd a kapust is kicselezve gurított a hálóba. A Fehérvár elkeseredetten próbálkozott és Juhász Roland fejesgóljával szépíteni tudott, többre azonban nem futotta az erejéből.
Close Menu