Marco Rossi kapitány: Vészhelyzet van

A jövő heti walesiek elleni, sorsdöntő Eb-selejtező előtt elfogytak a keretből a bevethető, rutinos balhátvédek, s nem biztos Willi Orbán játéka sem.



A Magyar Labdarúgó Szövetségnél adnak a számmisztikára: a válogatott történetének első, az új Puskás Arénához kapcsolódó sajtóeseménye a tizenegyedik hónap tizenegyedik napján, tizenegy óra tizenegy perckor kezdődött az új stadionban.

Marco Rossi , a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya őszintén elmondta, hogy bár nem keres előre kifogást vagy mentséget, de a walesiek elleni, jövő keddi, az egyenes ági Eb-re jutásról döntő selejtezővel kapcsolatban „vészhelyzet alakult ki”. Mint a kapitány elmondta: „Korhut Mihály eltiltott lesz Wales ellen, Kádár Tamás sérült és Willi Orbán szerepeltetésével kapcsolatban sem vagyok derűlátó. Baloldali és középső védők esetében nem küzdök a bőség zavarával, kényszermegoldásokhoz kellett folyamodni.”

A Németországból származó információk szerint Orbán esetleg játékképes lehet, de szinte biztosan nem százszázalékos állapotban.

A kapitány a szlovákok ellen bevetette a nem teljesen egészséges Nagy Ádámot, s utólag megbánta, erősen kérdéses, meghúzna-e újra valami hasonlót. Ugyanakkor egyszerűen nincsenek erre a két posztra (az egyik belső védő és balhátvéd) nemzetközi tapasztalattal is rendelkező, bevethető futballisták. A keretbe behívott Nagy Zsolt, Pávkovics Bence és Szalai Attila – akinek édesapja, idősebb Szalai Attila kétszeres bajnok, válogatott hátvéd volt – egyaránt újonc. Ezzel kapcsolatban mondta Rossi:

„Azokban is bízom, akik esetleg debütálni fognak.”

A játékosok közül a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs, és az ifjú Szoboszlai Dominik vett részt a bemutatón. A magyar futballválogatott történetének a mezőnyjátékosok közötti szereplési rekordere úgy fogalmazott:

„Régen nem adatott meg magyar játékosnak, hogy 68 ezer magyar szurkoló előtt lépjen pályára. Egész biztosan felemelő érzés lesz itt játszani. Stílusosan és extrán jól néz ki, még üresen is tele van energiával.” 

Érdekes, hogy a mostani játékosgeneráció a legtöbb magyar szurkoló előtt a 2016-os Európa-bajnokságon, az izlandiak elleni marseille-i mérkőzésen játszott, ahol körülbelül harmincötezer honfitársunk szurkolta ki a Stade Vélodrome-ban a döntetlent, s egyben a csoportgyőzelmet. Szoboszlai Dominik szolgált egy meglepetéssel, amikor elárulta, soha nem járt a régi Nép-, illetve Puskás Ferenc Stadionban. Így aztán neki kétszeresen újdonságot jelent majd a péntek, az uruguayiak elleni nyitómérkőzés.

MH
Close Menu