Ötgólos meccsen nyert Kaposváron az Újpest

Az Újpest 3-2-re nyert szombaton az újonc és sereghajtó Kaposvár otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában.

 
A somogyiak sorozatban a negyedik találkozójukat veszítették el, míg a lila-fehérek három nyeretlenül megvívott mérkőzést követően gyűjtötték be újra a három pontot.

    OTP Bank Liga, 11. forduló:

Kaposvári Rákóczi FC-Újpest FC 2-3 (1-2)

Kaposvár, v.: Pillók
    gólszerzők: Balázs Zs. (5.), Ádám M. (53.), illetve Zsótér (27.), Simon K. (43.), Nwobodo (49.),
    sárga lap: Nwobodo (34.), Pauljevic (57.)

    Kaposvári Rákóczi FC:
    ---------------------
Slakta - Nagy J. (Vachtler, 70.), Szabó A., Nagy T., Fodor - Szakály A., Jakimiv (Nagy K., 62.) - Nagy R. (Poplatnik, 66.), Ádám - Balázs Zs., Beliczky

    Újpest FC:
    ----------
Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Onovo, Sankovic - Simon K. (Bjarnason, 78.), Zsótér (Balázs B., 85.), Nwobodo (Szakály P., 90.) - Feczesin

   
Ugyan az Újpest ragadta magához a kezdeményezést a találkozó elején, a hazaiak már az ötödik percben megszerezték a vezetést. Sőt, a vendég mezőnyfölény ellenére könnyedén növelhették volna előnyüket a hazaiak, de előbb a játékvezető a kapus akadályozása miatt vett el egy gólt a hazaiaktól, majd a felső léc mentette meg az Újpestet.
   
A fővárosiak a félidő közepén gyakorlatilag helyzet nélkül egyenlítettek, Zsótér gondolt egyet és jó 30 méterről óriási gólt lőtt. Ettől lendületbe jöttek a lila-fehérek, akik a félidő végén Simon révén megfordították az összecsapást, a találathoz újra Zsótér jó lövése kellett, a szélső a kipattanót értékesítette.
   
A szünet után néhány perccel megduplázta előnyét az Újpest, de pillanatokon belül érkezett a válasz a hazaiaktól, így újra nyílt lett a találkozó. A folytatásban a kaposváriak mindent megtettek az egyenlítésért, az Újpest a csereként beálló Bjarnason révén dönthette volna el a mérkőzést, de a ziccer kimaradt. Az utolsó percekben még voltak lehetőségei a Kaposvárnak - ziccerek maradtak ki -, de az Újpest végül három ponttal távozott.

MTI
Close Menu