Pique a Barcelonából szeretne visszavonulni

A katalán védő azt is elárulta, meddig szeretné folytatni.


Gerard Pique kitöltené a 2022-ig szóló szerződését a Barcelonánál, és pályafutása során már nem szeretne másik csapatban játszani

A 32 éves védő a katalánok saját nevelésű játékosaként 2008-ban tért vissza a klubhoz, miután néhány évet eltöltött a Manchester Unitednél, azóta pedig több mint 500 mérkőzést játszott le a csapatban, és szinte megszámlálhatatlan mennyiségű trófeát nyert.

A közelmúltben két klublegenda, Xavi és Iniesta is úgy döntött, pályafutásuk utolsó éveit külföldön töltik, de Piquének nincsenek hasonló tervei:

- Mindig is mondtam, hogy a Barcelona lesz az utolsó csapatom. Egyáltalán nem áll szándékomban más egyesület mezét viselni, mert egész életemben 'Culé' voltam. Számomra a Barcelona jelenti az álmaim beteljesülését. Szeretném még 2022-ig folytatni, de nincs kristálygömböm ami megmondaná, hogy ez sikerülni fog-e. Ha azt látom, hogy már nem vagyok fontos, vagy nem tudok a megfelelő szinten teljesíteni, akkor nem jelentene problémát korábban befejezni. Ugyanakkor nem hiszem, hogy ez megtörténne, mert ismerem magamat, és képes vagyok 2022-ig játszani, de az ember sosem tudhatja biztosra  - nyilatkozta a veterán védő a Mundo Deportivónak.

Pique mindenesetre továbbra is fontos tagja a Barcelonának, ebben a szezonban egy kivételéve az összes bajnokin pályára lépett, a Bajnokok Ligájában pedig mind a négy csoportmeccsen ott volt a csapatban.


Forrás: Goal.com
Close Menu