U21: Az első győzelem megszerzése a cél

U21-es válogatottunk kedden délután elutazott Észak-Írországba, csütörtöki felkészülési mérkőzése helyszínére.Vasárnap Telkiben megkezdte felkészülését idei utolsó mérkőzéseire az U21-es válogatott. A Gera Zoltán vezette együttes november 14-én Észak-Írországban lép pályára a házigazdák ellen, négy nappal később az újonnan átadott, impozáns Puskás Arénában fogadja az osztrákokat. Utóbbi mérkőzésre már kaphatók a jegyek.

A magyar csapat kedden délután utazott el az észak-írországi Enniskillenbe, a csütörtöki mérkőzés helyszínére. 

Egy fizikálisan erős játékosokból álló északír válogatott vár ránk csütörtökön, de a célunk az, hogy javítsunk az eredményességünkön, és megszerezzük első győzelmünket. A szlovénok ellen új játékrendszert próbáltunk ki, amivel javítottunk a stabilitásunkon, ezt szeretnénk továbbvinni, miközben a támadójátékban is előre akarunk lépni. A kerettagok nagy részét már jól ismerjük, de a csapatépítés jegyében ismét kipróbálunk új játékosokat, akik segítségére lehetnek az együttesnek az Európa-bajnokságra való felkészülésben – fogalmazott Gera Zoltán szövetségi edző.

Az északírek négy forduló után két ponttal állnak Eb-selejtező csoportjukban, november 19-én Románia ellen folytatják szereplésüket a sorozatban.

A válogatott keretében két változás történt a korábban kihirdetetthez képest. Mint ismert, a csapatkapitányra, Szalai Attilára a felnőtt válogatottnál számít Marco Rossi szövetségi kapitány, helyére Varju Benedek, az MTK Budapest 2001-es születésű védője érkezett a csapatba. Egy sérülés miatt nem tarthat a csapattal Szánthó Regő, az ETO FC támadója sem, helyére Szűcs Kornél személyében egy másik 2001-es születésű védőt hívott meg Gera Zoltán.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám Gábor (Soroksár)
Varga Ádám (Duna-Aszfalt)

Védők:

Varjas Zoltán (Komárno)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Varjú Benedek (MTK Budapest)
Tóth Bence (Vasas)
Bolla Bendegúz (ZTE)
Kovács Krisztián (Győri ETO)
Szűcs Kornél (DVTK)

Középpályások:

Szabó Bence (DVTK)
Kiss Bence (Haladás)
Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin)
Schafer András (Chievo)
Banó-Szabó Bence (Honvéd)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Majnovics Martin (Mattersburg)
Szalai Attila (Apollón)

Támadók:

Kundrák Norbert (DVSC)
Bíró Bence (Guimaraes)
Szőke Adrián (Heracles)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Szabó Máté (Budafok)


Forrás: Mlsz.hu
Close Menu