Az Inter és az Ajax is búcsúzott a Bajnokok Ligájától

Az Inter és az Ajax is búcsúzott a Bajnokok Ligájától



A tartalékos Barcelona nem vette félvállról a Nerazzurri elleni derbit.
Kedden késő este sok érdemi kérdés eldőlt a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének mai meccsein.

Ahogy várni lehetett, a sorsoláskor halácsoportnak aposztrofált F-jelű kvartett valóban komoly izgalmakat és egy nagy név elhullását hozta magával.

Az Internek a Barcelona ellen "egyszerű" volt a képlet: ha nyer a Nerazzurri, akkor a Dortmund - Slavia Praha eredményétől függetlenül továbbjutnak az olaszok.

Ennek ellenére a két gigász csatájában az igencsak tartalékos Barcelona szerzett vezetést Carlos Perez közeli találatával, amelyre az első játékrész végén Lukaku sistergős lökete volt a válasz.

A fordulás után a hajrá felé közeledve mindent bedobott az Inter, de Lautaro Martinez és Lukaku sem célzott pontosan, illetve szerencséje sem volt a hazaiaknak, ugyanis kétszer is csak lesgólt sikerült szerzniük.

A 88. percben aztán minden eldőlt, amikor a két perce pályán lévő Ansu Fati 17 méterről lőtte ki a jobb alsót, kiejtve Antonio Conte együttesét.

Ahhoz azonban, hogy az Internek búcsúznia kellett a BL-től és az Európa-ligában folytassa, a Dortmundnak minden pontra szüksége volt hazai pályán.

Ennek megfelelően a németek 2-1-re diadalmaskodtak is a Slavia Praha ellen, a sárga-feketék részéről Sancho és Brandt is eredményesek voltak.



Nem kis meglepetésre búcsúzott az elmúlt idény meglepetéscsapata az idei küzdelmektől, ugyanis az Ajax hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Valenciától.

S mivel a csoport másik meccsén a Chelsea a Stamford Bridge-en Abraham és Azpilicueta góljaival verte 2-1-re a Lille-t, eldőlt, hogy az angolok és a spanyolok jutnak az egyenes kieséses szakaszba, a hollandok pedig az Európa-ligában vigasztalódhatnak.



A Gulácsi Péterrel a kezdőben felálló Leipzig idegenben 2-2-re végzett a Lyon ellen, amely után a német és a francia együttes kéz a kézben jutott a legjobb 16 csapat közé.

A vendégeknél Willi Orbán sérülés miatt továbbra sem állt csapata rendelkezésére.



A BL késő esti eredményei:

Ajax 0 - 1 Valencia
Benfica 3 - 0 Zenit
Borussia Dortmund 2 - 1 Slavia Praha
Chelsea 2 - 1 Lille
Inter 1 - 2 Barcelona
Lyon 2 - 2 RB Leipzig


Forrás:Goal.com
Close Menu