Két magyar aranyérem a budapesti teqball-világbajnokságon

Két magyar aranyérem született a Budapesten péntektől vasárnapig megrendezett teqball-világbajnokságon.    Az esemény zárónapján, a Vasas Fáy utcai kézilabdacsarnokában a vegyes páros és a férfi páros fináléja előtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőbeszédében azt mondta: a magyar sportnemzet, amely büszkén mondhatja el magáról, hogy ismét hozzátett valamit az egyetemes sportkultúrához.

    "Büszkék vagyunk a játékra és annak megálmodóira is" - fogalmazott a teqballról a miniszter. Hozzátette, kezdetben úgy nézett ki, hogy a teqball remek kiegészítő edzésforma lesz a futball mellett, vagy divatos szabadidős játék a strandra.

    "Ezek beigazolódtak, mostanra pedig az is eldőlt, hogy ennél lényegesen többről van szó. Most egy világbajnokságon találkozunk, és ez azt jelenti, a teqball saját jogán vált sportággá, elkötelezett sportolókat vonzott magához" - fogalmazott Gulyás Gergely.

    A háromnapos esemény zárónapján a vegyes párosok küzdelmében a Bányik Csaba, Janicsek Zsanett kettős ezüstérmes lett, a férfi párosok között ugyanakkor Blázsovics Ádám Bányik Csaba partnereként aranyérmet nyert.

Szombaton - még a Hungexpón - Blázsovics Ádám egyéniben is világbajnoki címet szerzett.
    Ez volt a sportág harmadik világbajnoksága, a második, amit a magyar fővárosban rendeztek.
    Vasárnap a vb-küzdelmek mellett egy rövid bemutatóra is jutott idő: ezen az Aranylabdás brazil Ronaldinho mellett a világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Carles Puyol, az egyaránt Eb-ezüstérmes portugál Nuno Gomes és Simao Sabrosa, valamint a világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas mutatta meg tudását a közönségnek.


Forrás: MTI.hu
Close Menu