Labdarúgó NB I - Győzött Mezőkövesden a Diósgyőr

A Diósgyőr a hajrában szerzett góllal legyőzte vendégként a Mezőkövesdet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.



    A harmadik helyezett hazai csapat előzőleg hét bajnoki mérkőzésen maradt veretlen.
    Az eredménnyel a középmezőnybe igyekvő DVTK a megszerzett három ponton túl azért is nagyon elégedett lehet, mert a negyedik fordulóban, otthon 3-0-ra kikapott a kövesdiektől, akik ellen a mostani sikert megelőzően hat mérkőzésen nem tudott nyerni.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 2656 néző, v.: Iványi
    gólszerző: Rui Pedro (90.)
    sárga lap: Berecz (14.), Pillár (58.), Katanec (85.), illetve Vági (34.), Rui Pedro (60.), Bacsa (68.)

Mezőkövesd:

Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Silye - Berecz, Karnyicki - Cseri, Nagy D. (Vajda, 70.), Pekár (Sajbán, 70.) - Zivzivadze

Diósgyőr:

Danilovic - Orosz D., Polgár, Brkovic, Tamás M. - Vági, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Prosser (Bacsa, 56.) - Ivanovszki (Korbély, 92.)

    Az első félidőben ritkán forogtak nagy veszélyben a kapuk. Többnyire a Mezőkövesd próbált támadásokat vezetni, de sok helyzetet nem tudott kialakítani.
 A védekezésre építő Diósgyőr egyszer-egyszer megindult, a hazaiaknak azonban csak akkor volt némi izgulni valójuk, amikor pontrúgásból ívelés következett, akkor is csak kevés.
 A kövesdiek lényegesen többször jutottak el ellenfelük kapujáig, lövéseik és fejeseik is akadtak, de egyik sem volt pontos.
Nagyobb esély nyílt a gólszerzésre, amikor szélről érkezett a labda, ilyeneknél többször csak kicsivel maradtak le a hazaiak középen, a kapusoknak azonban egyik oldalon sem kellett nagy bravúrt bemutatniuk.

    A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, mert többet vállalt, a korábbinál aktívabban futballozott a DVTK. A hazai fölény ugyan továbbra is megmaradt, de már oda kellett figyelniük a vendégek kontratámadásaira a mezőkövesdieknek.
 A hajrához közeledve mindkét csapat igyekezett megszerezni a győzelmet érő gólt, ami végül a Diósgyőrnek jött össze az első kaput eltaláló lövéséből.


Forrás:MTI.hu
Close Menu