Magyar Kupa: A hosszabbításban jutott tovább a Fehérvár és az MTK

Első NB I-es klubként búcsúzott a Magyar Kupától a DVTK. Szoros volt, de nyert MOL Fehérvár FC a Szeged ellen a 8. fordulóban.



Az első félidőben egyik oldalon sem kellett izgulniuk a hálóőröknek az MTK és a DVTK mérkőzésén. A legjobb 16 csapat közé kerülést a második játékrész végéig sem tudta bebiztosítani egyik együttes sem (0–0-s állással ért véget a 90 perc), így hosszabbításra került sor. A 98. percben aztán Schön Szabolcs kapta a labdát Nagy Zsombortól és jobbal a kapuba lőtt – ezzel továbbjuttatva az MTK-t a Magyar Kupa 9. fordulójába.

A keddi játéknap másik mérkőzése is a rendes játékidő után dőlt el. A címvédő MOL Fehérvár FC a másodosztályban szereplő Szegedhez látogatott. A nagy küzdelem nem hozott eredményt a 90 perc alatt (pedig a hajrában Futács egy tizenegyest is elvégezhetett, de Aleksic mentésével meccsben tartotta a házigazdákat), így ezen a találkozón is a hosszabbításban folytatódott a játék. A 103. percben Nego beadása utána Kárász Krisztiánról csúszott a saját kapujába a labda, ezzel az előző kiírás győztese is 1–0-s győzelemmel jutott a tizenhat közé.


Forrás: MLSZ.hu
Close Menu