Nyolcadszor rendezik meg a Bicskei Bertalan Emléktornát

Nyolcadik alkalommal rendezik meg december 28-án a Bicskei Bertalan Emléktornát, a kispályás labdarúgó eseménynek sorozatban ötödik alkalommal ad otthont Vásárosnamény.

   

A torna hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján Szeiler József, a Bicskei Bertalan '84 Egyesület elnöke emlékeztetett rá: a kitűnő szakember irányításával  35 évvel ezelőtt a Szovjetunióban nyert ifjúsági Európa-bajnoki cím akkora siker volt, hogy a csapat játékosai azóta is minden évben megünneplik. Hozzátette: az együttes erejét jól jelzi, hogy a 17 játékos közül később nyolcan lettek felnőtt válogatottak.
   
"Berci bácsi nyolc évvel ezelőtti halála még jobban összehozta a társaságot, azután alakítottuk meg az egyesületet, amely megfelelő keretet ad annak, hogy őrizzük az emlékét" 

- tette hozzá Szeiler.
   
Kovács Kálmán, az ifi Eb-győztes csapat csatára kiemelte, Bicskei Bertalan olyan kapcsolatot alakított ki játékosaival, hogy majdnem mindenki úgy érezte, mintha a "pótapukája" lett volna.
   
"Egy ember ennél többet nem adhat" 

- fogalmazott a támadó.
   
Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy Bicskei idén szeptemberben lett volna 75 éves. Hangsúlyozta, hogy a beregi település most ünnepli várossá válásának 40. évfordulóját, és az emléktorna az ehhez kapcsolódó eseménysorozat megkoronázása. 
   
Krizán Sándor, az egyesület alelnöke elmondta, hogy a torna résztvevői december 27-én  találkoznak a beregi településen, ahol aznap istentiszteletet tartanak Bicseki Bertalan emlékére, majd másnap fél 12-kor a helyi sportcsarnokban veszi kezdetét a kispályás focitorna. Ezen a hagyományoknak megfelelően ott lesz az ifi Eb-t nyert játékosok együttese és a Bicskei-válogatott, amelyet olyan labdarúgók alkotnak, akik Bicskei Bertalan irányítása alatt játszottak a felnőtt válogatottban.
Close Menu