A Kínai Labdarúgó Szövetség a koronavírus terjedése miatt minden hazai rendezésű válogatott mérkőzést elhalasztottA szövetség csütörtökön honlapján közölte, hogy a halasztás minden korosztályt és az összes szakágat érinti.

Az elmúlt napokban hasonló okokból az ázsiai országban több jelentős nemzetközi sporteseményt töröltek már, illetve egy évvel elhalasztották a márciusra tervezett fedettpályás atlétikai világbajnokságot.

Kína női labdarúgásban és kosárlabdában, valamint férfi és női ökölvívásban rendezett volna olimpiai kvótaszerző viadalokat, bokszban pedig kontinentális viadalt is.

Törölték a február közepére kiírt első kínai futamokat az alpesisí-világkupában, míg a kínai női gyeplabdacsapat nem tudja lejátszani a Belgium elleni két mérkőzését, és erősen kérdéses, hogy március közepén tudja-e fogadni Ausztrália legjobbjait.

A járványnak szerda esti adat szerint eddig 170 halálos áldozata van. Mindannyian Kínában hunytak el, döntően a 11 milliós lakosú Vuhanban, ahol a járvány terjedni kezdett.

origo.hu
Close Menu