A Psg egyre elégedettebb Neymarral



A Paris Saint-Germain egyre elégedettebbek Neymar teljesítményével és hozzáállásával. Úgy tűnik, a brazil, akiért 2017-ben 222 millió eurót fizetett a klub, feldolgozta, hogy nem térhetett vissza a Barcelonába, és már a PSG érdekeit tartja szem előtt. Emellett az elmúlt hónapokban a sérülések is elkerülték a 27 éves támadót.

Neymar mindezt alátámasztja a France Footballnak adott nyilatkozatában.

„Sosem azzal a céllal játszom, hogy én legyek a Number One. Azért játszom, mert imádok futballozni, boldogsággal tölt el, ha a pályán lehetek. Miért akarnék elmenni? Még két évig él a szerződésem, azt akarom, hogy a csapat tovább fejlődjön. Az én elsődleges célom a Bajnokok Ligája (megnyerése)" – nyilatkozta eltökélten a brazil.

Már nem foglalkozik a Barcelonába való visszatéréssel, és már sérülései sem hátráltatják. Kétszer a jobb lába ötödik lábközépcsontja miatt kellett hagynia hónapokat, majd a bokája sérült meg, de mára teljesen felépült és kirobbanó formában teljesít a PSG mezében.

„Több komolyabb sérülésem volt az elmúlt két évben, gyakorlatilag hat hónapot kellett kihagynom” – magyarázta a Daily Mailnek.

Összesen 58 PSG-mérkőzést volt kénytelen kihagyni a sérülések miatt, ami alaposan visszavetette a párizsiak legdrágább játékosát.

A Paris Saint-Germain komoly támadószekcióval rendelkezik, Icardival, Mbappéval, Di Mariával és Neymarral, akinek sokat segített felépülésében, hogy ilyen társakkal léphet pályára. Maga Thomas Tuchel, a csapat német edzője is úgy gondolja, hogy csapattársaival új lendületet nyert a technikás csatár.


„Valami megváltozott. Fantasztikus, hogy milyen erőfeszítéseket tesz a csapatért. Meggyőződésen, hogy így szeretné folytatni. Hihetetlen, hogy képes gyorsulni és cselezni. Egészen kivételes. Hetek óta ezen a szinte teljesít, meccseket dönt el a számunkra, ezt akár háromnaponta képes megismételni. képes egyszerű eszközökkel megoldani helyzeteket, máskor meg brillírozik” – mondta róla Tuchel, miután a PSG az ő duplájával verte a Lille-t.

Belga csapattársa, Thomas Meunier is áradozott róla, a Lille legyőzése után.

„Nem azt mondom, hogy lassan hozzászokhatunk, de egyszerűen szenzációs, amit csinál. Amikor csak egy gólt szerez, vagy csupán egy gólpasszig jut, az emberek rögtön kikezdik, hogy nem volt egy jó meccse, de azt elfelejtik, hogy minden egyes esetben döntőtényező a mérkőzéseken” – dicsérte Neymart a csapat védője.

A számok azt mutatják, hogy a francia bajnokság fekszik a játékának: 50 mérkőzésen 47 gólt szerzett. Erre eddig csupán egyetlen labdarúgó volt képes a Ligue 1 történetében, a svéd Gunnar Andersson a Marseille színeiben, 1950 és 1952 között. Nem elhanyagolható, hogy ezek mellett még 26 gólpasszt is kiosztott társainak a brazil zseni.

Ez csak a bajnokság. Ha az összes lejátszott mérkőzését figyelembe vesszük – beleértve a Bajnokok Ligáját -, akkor is kiemelkedőt produkál Neymar. Összehasonlítva korábbi állomásaival, Párizsban a legeredményesebb.

PSG: 75 mérkőzés – 66 gól (0,88 gól/mérkőzés) – 35 gólpassz (0,46 gólpassz/mérkőzés)
Barcelona: 186 – 105 (0,56 g/m) – 76 (0,4 gp/m)
Santos: 134 – 70 (0,52 g/m) – 35 (0,26 gp/m)

Egyértelműen javuló tendenciát mutatnak a statisztikai számok. Ebből pedig elsősorban a PSG profitál, amely a bajnokságot magabiztosan vezeti, a Bajnokok Ligájában pedig a Dortmund vár a párizsiakra a nyolcaddöntőben.



Forrás:M4Sport.hu
Close Menu