Elhunyt játékosa miatt rendhagyó mezben lép pályára a Nantes

Az egy éve tragikus balesetben elhunyt Emiliano Salára emlékezve rendhagyó mezben lép pályára vasárnap a Nantes a francia labdarúgó-bajnokságban.



A klub kedden közölte: argentin támadójának nagy álma volt a válogatottság, ezért úgy döntöttek, hogy a játékosok a Girondins Bordeaux elleni hazai összecsapáson nem a hagyományos sárga-zöld mezben lépnek pályára, hanem a dél-amerikai csatár nemzeti csapatának kék-fehér színeit viselik majd.

Hozzátették: az egyedi mezeket a használat után jótékonysági céllal eladják, és a befolyt összeget eljuttatják Sala argentin nevelőegyesületeihez.

A 28 éves Salát tavaly januárban klubrekordot jelentő 15 millió fontért vásárolta meg az akkor angol élvonalban szereplő Cardiff City. Az argentin futballista azért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen, hogy új csapatához csatlakozzon. Útközben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Mint később kiderült, a repülő a tengerbe zuhant. A tengerfenékre süllyedt gép roncsait, benne Sala holttestével, február 3-án találták meg.
Close Menu