Évekig bundázhatott meg meccseket az Osasuna

Több meccset is megbundázhatott 2013-ban és 2014-ben a spanyol élvonalban szereplő Osasuna a klub volt titkárának állítása szerint, aki kedden a bíróságon vallott a klub állítólagos botrányáról – írja a Guardian.



Ángel Vizcay vallomásában arról beszélt, hogy a klub a Getafének és a Real Betisnek is fizetett, hogy veszítsenek ellenük, az Espanyolnak pedig azért adott pénzt, hogy döntetlent játsszanak ellenük.

Előbbi állítólag 400 ezer eurónyi készpénzt kapott ezért 2013-ban, utóbbi pedig 250 ezer eurót a következő idényben. Az Espanyol szintén 250 ezer eurót kapott a döntetlenért, az Osasuna viszont így is kiesett.

Ezen felül a klub állítólag 150 ezer eurós bónusszal ösztönözte a Valladolidot, hogy legyőzze a Deportivo La Coruñát és ugyanennyi pénzt ajánlottak a Betisnek, ha legyőzik a Celta Vigót. Azért épp ezt a két csapatot, mert a 12/13-as szezonban velük küzdöttek a kiesés ellen. Mikor a két csapat egymás ellen játszott, a Betisnek ajánlottak fel 400 ezer eurót a győzelemért, ami azért volt fontos, mert a már fixen kieső csapat különben nem lett volna elég motivált. Vizcay összesen tizenegy embert vádolt meg a vallomásában:

az Osasuna hat korábbi elnökét,

három korábbi Betis-játékost 

és két ingatlanügynököt.

A Betisnek kifizetett összegek állítása szerint közvetletnül ehhez a három játékoshoz, Jordi Figuerashoz, Xavi Torreshez és Antonio Amayához vándoroltak. Vizcay előbbi kettőt fel is ismerte a szembesítésen, Amaya esetében azonban nem volt biztos a dolgában, csak a neve alapján tudta megerősíteni, hogy róla van szó.

Miguel Archanco, az Osasuna korábbi elnöke tagadta a vádakat, és kijelentette, a klub sosem bundázott meg meccseket és nem is fizetett játékosoknak ilyen ügyben. Azt ugyanakkor elismerte, hogy fizettek a Betisnek, hogy megverjék a Valladolidot.

index.hu
Close Menu